Mbappé's falen van elf meter verpestte onze 100% score, toch pakken we winst

Mbappé's falen van elf meter verpestte onze 100% score, toch pakken we winst

Het loopt nog niet van een leien dakje bij Paris Saint-Germain. De Franse club mag dan de duurste selectie van de Ligue 1 hebben, sinds de winterstop weten de supersterren slechts sporadisch te schitteren. Toch hebben de bookmakers veel vertrouwen in PSG, daar de quotering voor een nieuwe landstitel slechts 1.05 is. Woensdagavond spelen de Parijzenaren tegen Montpellier, dat voor een degradatiekandidaat opvallend veel doelpunten maakt.

Hoe is de vorm?

De koploper is dus niet goed aan de competitiehervatting begonnen. Sinds de winterstop zijn er maar liefst tien clubs die meer punten hebben gescoord dan PSG, en valt vooral de matige aanval en verdediging op. De laatste vijf wedstrijden werden er slechts zeven punten gepakt, waaronder een 2-1 overwinning op Strasbourg door een doelpunt in de 95e minuut van Kylian Mbappé. In die vijf wedstrijden werd slechts zes keer gescoord, terwijl PSG in de eerste vijftien wedstrijden wel 43 keer het net vond. In die vijftien wedstrijden kreeg het pas negen doelpunten tegen, maar ook die ijzeren verdediging is gaan roesten. De laatste vijf wedstrijden moest de keeper van PSG zes keer vissen.

Montpellier doet het al het hele seizoen 'meh'. Ze doen mee in de middenmoot, maar moeten steeds meer angstvallig naar de ploegen onder zich kijken. In het begin van het seizoen draaide de aanval als een tierelier, maar ook daar is zand in de machine gekomen. De laatste tien wedstrijden werd er negen keer gescoord, en kreeg het negentien doelpunten tegen. Dit lijkt dus de ideale tegenstander voor PSG om de vorm te hervinden.

Wie gaat er scoren en wanneer?

Montpellier speelt thuis, wat zowel gelukkig als ongelukkig lijkt voor hen. PSG krijgt thuis opvallend veel penalty's mee (vijf strafschoppen in tien wedstrijden), maar als uitploeg hebben ze nog geen enkele pingel meegekregen. Het enige nadeel is, dat PSG buiten het eigen Parc des Princes Stadion de verdediging wél op orde lijkt te hebben. In tien uitwedstrijden liep de verdediging zes keer met een clean sheet van het veld, voornamelijk in de eerste helft was het onmogelijk scoren. PSG kreeg in 90% van de eerste helften buitenshuis geen tegendoelpunt.

In slechts 10% van de thuiswedstrijden hield Montpellier de nul, waardoor doelpunten van de tegenstander uit Parijs haast wel moeten vallen. Voor PSG maakt het weinig uit of ze de doelpunten uit of thuis maken, of in welke helft. Voor Montpellier is er wel een significant verschil. In de tweede helft krijgen ze dit seizoen een stuk vaker tegendoelpunten, en het zijn er ook regelmatig meer dan één.

Onderlinge verhoudingen Montpellier-PSG

Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in een 5-2 zege voor PSG, en ook nu hebben bookmakers veel vertrouwen in hen. Je krijgt 1.29 keer je inzet voor een overwinning van PSG, tegen 9.00 voor een overwinning van Montpellier. De laatste tien onderlinge wedstrijden waren heel doelpuntrijk, gemiddeld vielen er 4.5 doelpunten per wedstrijd, scoorde Montpellier in zes van die tien wedstrijden, en wist PSG gemiddeld 3.5 keer per wedstrijd te scoren.

Beste wedtips Montpellier-PSG

Weddenschap Quotering Resultaat
PSG over 2.5 doelpunt 2.00
Over 1.5 doelpunt in de tweede helft 1.68
Over 1.5 doelpunt voor PSG in de tweede helft 2.17
PSG staat voor bij rust 1.74 X (Mbappé miste maar liefst twee (!) penalties)

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.