Kan Liverpool een nieuwe mentale tik uitdelen aan Manchester City in de titelstrijd?

Kan Liverpool een nieuwe mentale tik uitdelen aan Manchester City in de titelstrijd?

Speelronde 35 wordt dit weekend afgewerkt in de Engelse Premier League. Aan kop is al weken de situatie hetzelfde. Manchester City leidt de dans met slechts één punt voorsprong op Liverpool. Zaterdag komen de Reds als eerste in actie en kunnen bij winst tegen Tottenham de koppositie overnemen. Zondag is het de beurt aan City dat thuis speelt tegen Newcastle United.

De euforie is groot in Liverpool na het bereiken van de Champions League-finale. Het ging dinsdag j.l. met name in de eerste helft niet vanzelfsprekend tegen Villarreal. Bij rust stonden de Spanjaarden op een verrassende 2-0 voorsprong en leek een enorme stunt in de maak. Maar Liverpool richtte zich in de tweede helft op en won het duel uiteindelijk met 2-3. De finale op 28 mei kan in het hoofd even geparkeerd worden want tot die tijd worden de nog vier resterende duels in de Premier League afgewerkt.

Liverpool weet dat het zelf alle duels moet winnen en de hoop moet vestigen op puntverlies van Manchester City. Zaterdagavond ontvangen de Reds in eigen huis Tottenham. De Spurs strijden nog volop om plek 4 dat recht geeft op directe deelname aan de Champions League. Samen met Arsenal wordt gestreden om dat lucratieve ticket. De Gunners staan twee punten los van Tottenham en dat betekend dat een nederlaag op Anfield Road zaterdag wel eens fataal kan worden. De bookmakers kennen geen twijfel en zien Liverpool winnen. De odd is 1.40, wint Tottenham dan krijg je 7.00 keer je inzet terug en een gelijkspel levert je een odd op van 5.00.

Kan Manchester City zich weer herpakken na drama in Madrid

Daags na de dramatische uitschakeling in Madrid zullen de spelers van Manchester City weinig zin hebben om te voetballen. Niemand, maar dan ook werkelijk niemand had na 89 minuten spelen bij een 0-1 voorsprong verwacht dat de finale van de Champions League niet bereikt zou worden. Maar in Madrid gebeuren dit seizoen wonderen en zo ook op woensdagavond 4 mei. De Koninklijke scoorden twee goals binnen een minuut en sloegen in de verlenging keihard toe. Trainer Pep Guardiola gaf na afloop aan flink wat tijd nodig te hebben om deze kater te kunnen verwerken, maar die tijd is er niet.

Zondag wacht het belangrijke duel in de Premier League tegen Newcastle United. Manchester City heeft alles in de competitie nog in eigen hand. Als de resterende vier duels gewonnen worden dan is de landstitel binnen en dat doet de pijn verzachten. Opponent Newcastle United is bezig aan een fantastisch 2022. Dood en begraven was het eind 2021 en degradatie leek niet te voorkomen, maar wonder boven wonder staat de ploeg inmiddels op een tiende plaats. Maar een stunt neerzetten in Manchester is veel gevraagd. De bookmakers hebben daar geen vertrouwen in getuige de odd van 17.00 voor een zege van Newcastle en 7.00 voor een gelijkspel. Winst voor City ligt voor de hand en levert je slechts 1.16 keer je inzet op.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.