Finale EK vrouwen | Kan Engeland in de finale eindelijk met het verleden afrekenen?

Finale EK vrouwen | Kan Engeland in de finale eindelijk met het verleden afrekenen?

Na drie weken voetballen is het einde van het EK vrouwenvoetbal in zicht en twee tot de tanden bewapende ploegen mogen om de Europese titel strijden. Zowel Engeland als Duitsland scoren zelf heel makkelijk en krijgen nauwelijks doelpunten tegen, waardoor het lastig op voorhand te zeggen is wie er gaat winnen. Als we kijken naar het verleden heeft Duitsland echter een gigantisch overwicht.

Van de 27 onderlinge wedstrijden werden er namelijk maar liefst 21 verloren door Engeland. Slechts twee keer wisten de leeuwinnen te winnen. Het doelsaldo met 20-63 is ook in het voordeel van de Duitsers. Op grote toernooien werd tot nu toe met dikke cijfers verloren, waaronder een 6-2 verlies in de finale van het EK in 2009. Engeland heeft nog nooit een titel gepakt, Duitsland komt om in de bekers. Maar er is hoop voor de Engelsen. In de meest recente ontmoeting, in februari, werd er met 3-1 weer eens gewonnen. Ook tegen Zweden was het onderling resultaat gigantisch belabberd, maar die werden eenvoudig met 4-0 opzij gezet. Sarina Wiegman weet bovendien hoe je een Europese finale binnensleept. In 2017 won zij met het Nederlands elftal al de titel.

Engeland scoort aan de lopende band

In de laatste 10 wedstrijden kreeg Engeland slechts twee tegendoelpunten in totaal. Acht keer werd de nul gehouden. Op dit EK is de verdediging van de ploeg van Sarina Wiegman nog maar eenmaal gepasseerd, tegen Spanje in de achtste finales. Engeland zelfs scoort juist aan de lopende band. Sinds Sarina Wiegman aan het roer staat is er nog maar één wedstrijd geweest waarin het land niet wist te scoren. Gemiddeld scoort Engeland meer dan vijf keer per wedstrijd onder haar leiding, waarvan 63% van de doelpunten in de tweede helft valt. De laatste tien wedstrijden is dat meer dan vier keer per wedstrijd, maar nog steeds 64% in de tweede helft. Mochten er deze finale meer dan 2.5 doelpunten vallen krijg je maar liefst 2.08 keer je inzet terug!

De Duitse vrouwen kunnen soortgelijke cijfers overleggen. Ook zij kregen nog maar één tegendoelpunt dit EK. In de laatste tien wedstrijden kregen ze echter acht tegendoelpunten. De Duitse verdediging lijkt dus iets wankelbaarder dan die van Engeland. Ook maken ze minder doelpunten dan hun tegenstander, gemiddeld exact 2.5 per wedstrijd. Die maken ze voor het grootste gedeelte (60%) in de tweede helft. Duitsland heeft op dit WK wel in negen van de tien helften een doelpunt gemaakt, Engeland in acht van de tien helften. Scoren beide ploegen in beide helften krijg je meer dan 17 keer je inzet!

De strijd om de topscorerstitel

Wie de doelpunten moet maken, daar bestaat bij Duitsland nu geen twijfel meer over. De 31-jarige Alexandra Popp moest het in de eerste wedstrijd op het EK nog doen met een invalbeurt, maar na een doelpunt bleef ze direct staan. Inmiddels heeft ze alle wedstrijden op het EK tot nu toe gescoord en is ze verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie van Duitsland. Haar tegenhanger bij Engeland heet Bethany Mead. Naast zes doelpunten, waarmee ze samen met Popp strijdt voor de topscorerstitel, heeft ze ook al vier assists op de mat gelegd dit EK. Mocht Mead scoren krijg je 3.75 keer je inzet terug. Als Popp scoort krijg je 3.00 keer je inzet terug.

Engeland is licht favoriet bij de bookmakers en wij snappen waarom. De meest recente statistieken zijn in het voordeel van de Engelsen en zij hebben een goede coach. Bovendien lijkt het aanmoedigende thuispubliek de ploeg niet te verlammen, maar juist te versterken. Aan de andere kant hebben de Duitsers ervaring met het winnen van een groot toernooi. Dit belooft een schitterende finale te worden, met hopelijk veel doelpunten!

Beste wedtips volgens ons:

Weddenschap Quotering
Over 0.5 goals in de tweede helft 1.26
Engeland scoort in de tweede helft 1.79

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.