Opstellingen Ajax en FC Volendam | Kudus weer op de bank, Bergwijn terug in de basis

Opstellingen Ajax en FC Volendam | Kudus weer op de bank, Bergwijn terug in de basis

De afgelopen dagen was er crisisoverleg in Amsterdam. De conclusie lijkt vooralsnog dat coach Alfred Schreuder het vege lijf heeft gered, maar er een verandering komt in de samenstelling van de assistenten. De bookmakers gaan er van uit dat tegen Volendam een overwinning gloort die weer enige lucht geeft. Ajax is zwaar favoriet en wij verwachten dat het wel eens een wedstrijd kan worden waarin veel doelpunten vallen.

Het gelijke spel tegen Feyenoord was alweer de zesde wedstrijd voor Ajax zonder overwinning; een toch wel unieke reeks voor Ajax-begrippen. De komende vier wedstrijden staan ontmoetingen met degradatiekandidaten op het programma: Volendam thuis, Excelsior en Cambuur uit en dan RKC thuis. Bij Ajax wordt in deze vier wedstrijden gerekend op niets minder dan 12 punten.

Volendam het ideale geneesmiddel?

Deze wedstrijd tegen Volendam lijkt ideaal om de negatieve reeks te doorbreken en daarmee het zelfvertrouwen op te krikken. Coach Wim Jonk is doordrenkt met de Ajax-filosofie en zal dan ook weigeren om zich met zijn team in te graven. Een nobel streven, maar dat leidt er wel mede toe dat Volendam veruit de meest gepasseerde verdediging heeft. Al 42 keer moesten de Palingboeren vissen; bijna 2,5 doelpunten per wedstrijd.

Toch gloort er hoop in Volendam. Dankzij overwinningen op degradatieconcurrenten Cambuur (0-3) en RKC (2-1) heeft Volendam de laatste plaats afgestaan aan Cambuur en heeft het gewoon evenveel punten als FC Groningen en FC Emmen. Alle kansen nog dus op lijfsbehoud. Punten in de ArenA zouden in Volendam als bonuspunten ervaren worden.

Bovendien heeft Volendam op zich voldoende scorend vermogen. Robert Mühren ontpopt zich al vele jaren als een doelpuntenmachine, al is dat vooral in de Eerste Divisie. Dit seizoen trof hij vier maal doel. Henk Veerman weet ook al wel hoe je een doelpunt maakt in de Eredivisie. Hij deed dat immers al 40 maal. Waarschijnlijk ligt in deze wedstrijd voor hem echter slechts een invallersrol in het verschiet.

Omdat Volendam al weer enige jaren in de Keuken Kampioen vertoefde, hebben beide ploegen weinig recente onderlinge ontmoetingen. In oktober werd het in het Kras Stadion 2-4. Na een comfortabele 0-3 voorsprong kwam Ajax toch nog serieus in problemen en besliste Davy Klaassen de wedstrijd pas definitief in de 96e minuut. In december nog oefende Ajax met een veredelde B-selectie tegen Volendam. Het werd een spectaculaire 5-4.

Wedtips Ajax - FC Volendam

Ondanks de slechte reeks van Ajax hebben de bookmakers en ook wij alle vertrouwen in de kansen van Ajax. Om de odds een beetje op te krikken gaan we daarom voor een overwinning van Ajax met minimaal 2 doelpunten verschil. Daarnaast denken we dat Volendam niet scoort. De verdediging van Ajax mag dit seizoen dan niet altijd even stabiele ogen, maar met Edson Alvarez centraal achterin zag het er tegen FC Twente en Feyenoord een stuk betrouwbaarder uit. We denken dan ook dat Ajax de aanvallers van Volendam weet droog te leggen.

Voorspelling Odd
Ajax wint, handicap -2.5 1.68
Beide teams scoren - Nee 2.05

Opstellingen Ajax en FC Volendam

Ajax: Rulli; Rensch, Alvarez, Timber, Bassey; Taylor, Berghuis, Klaassen; Bergwijn, Brobbey, Tadic

FC Volendam: Nog niet bekend

Pak tot maximaal 100 keer je inzet als Ajax wint van FC Volendam! Actievoorwaarden en aanmeldingen via deze link.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Gaat Ajax tegen FC Volendam eindelijk weer eens de nul houden?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.