Herboren FC Barcelona kan gat slaan na nederlaag Real Madrid

Herboren FC Barcelona kan gat slaan na nederlaag Real Madrid

Barcelona kan alweer zijn vijfde opeenvolgende overwinning boeken in La Liga. Daarmee kan het de voorsprong op Real Madrid op acht punten brengen. Real Madrid verloor zondagmiddag met 1-0 op bezoek bij Real Mallorca. Zondagavond wacht het kwakkelende Sevilla dat vecht om uit de degradatiezone te geraken.

De laatste jaren was het geen feest in Barcelona. De club zat in een diepe financiële, sportieve en bestuurlijke crises. Vorig jaar ging het al beter maar was de achterstand op Real Madrid nog wel aanzienlijk, namelijk dertien punten. Dit jaar gaat het toch wel boven verwachting goed. Na negentien wedstrijden morste Barca slechts zeven punten en staat het dan ook ruim aan kop. Wat vooral opvalt is het geringe aantal doelpunten dat Barca tegen krijgt. De laatste 4 wedstrijden bijvoorbeeld maar eentje.

In de hele competitie kreeg Barcelona slechts 7 tegentreffers te slikken. Aanvallend is daar spits Robert Lewandowski. De Poolse spits doet wat hij bij Bayern ook al jaren deed: scoren. Ook bij Barca loopt hij bijna 1:1. In 16 wedstrijden scoorde hij namelijk al 14 keer. Op een doelpunt van Lewandowski in deze wedstrijd staat een odd van 1.80. Mede daardoor is Barcelona niet alleen de ploeg met de minste tegendoelpunten in La Liga, maar ook nog eens de meest scorende.

Sevilla klimt uit het dal

De huidige 13e plaats van Sevilla valt tegen. We zijn toch gewend deze ploeg in de subtop van La Liga te zien. Wel gaat het de laatste weken beter. 10 van de 21 behaalde punten werden namelijk uit de laatste 5 wedstrijden behaald. In Sevilla vinden we een oude bekende terug. Karim Rekik, de 4-voudig Oranje international speelt tegenwoordig in de verdediging van Sevilla. Hij speelde dit seizoen 9 wedstrijden en scoorde daarin 1 keer.

Sevilla scoort behoorlijk moeizaam. Geen enkele speler van het team wist dit seizoen meer dan 3 keer het doel te vinden. De laatste wedstrijd werd echter met 3-0 gewonnen van Elche. Wellicht geeft dat de aanvallers van Sevilla enig vertrouwen.

Wedtips FC Barcelona - Sevilla

Uiteraard is koploper Barcelona veruit de favoriet bij de bookmakers. Een overwinning voor het team van coach Xavi levert een quotering van 1.33 op. Wij denken dat Sevilla uiterst voorzichtig van start gaat en zal loeren op de kansjes. Barcelona weet zich gesteund door een zeer solide verdediging en zal langzaam naar een opening zoeken. We verwachten dan ook geen open wedstrijd. Daarom is onze wedtip dat er weinig doelpunten gaan vallen in de eerste helft.

Minder dan 1.5 doelpunten in de eerste helft @odds 1.50

Minder dan 3.5 doelpunten @odds 1.40

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.