Enorme stunt AZ in Conference League | Lazio Roma verslagen in Italië

Enorme stunt AZ in Conference League | Lazio Roma verslagen in Italië

Het zat AZ bepaald niet mee bij de loting voor de achtste finales van de Europa Conference League. De Alkmaarders werden gekoppeld aan de zwaarst denkbare tegenstander, Lazio Roma. De ploeg van trainer Pascal Jansen heeft echter een grote stap gezet richting de kwartfinales door de heenwedstrijd in Rome met 1-2 te winnen.

Lazio Roma werd voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het tweeluik met AZ bewierookt. De Romeinen wonnen afgelopen vrijdag de loodzware uitwedstrijd tegen Napoli met 0-1. Lazio is de eerste ploeg die dit seizoen de haast onverslaanbare Napolitanen in Napels wisten te verslaan. AZ was gewaarschuwd en leek ook al snel een zware avond tegemoet te gaan.

Na achttien minuten spelen zette Pedro de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong, maar AZ kroop langzamerhand uit haar schulp. In de slotminuut van de eerste helft was het Vangelis Pavlidis die met een mooie voetbeweging een voorzet van Jesper Karlsson promoveerde tot doelpunt. Na rust begon Lazio wederom fel, maar was het AZ dat via Milos Kerkez na een uur spelen brutaal de leiding nam. AZ doorstond de Romeinse storm en hield de voorsprong vast. Zodoende heeft het volgende week in Alkmaar voldoende aan een gelijkspel om door te stoten naar de laatste acht.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Maakt AZ het karwei in eigen huis af?

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.