De negatieve balans van Ajax tegen Italiaanse ploegen in cijfers

De negatieve balans van Ajax tegen Italiaanse ploegen in cijfers

Ajax speelt dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Napoli. De Italianen staan aan kop en kunnen het gat met de Amsterdammers bij een overwinning tot zes punten laten groeien. In de afgelopen twintig jaar speelde Ajax vaak tegen een ploeg uit Italië, maar kent het weinig goede herinneringen.

Om met een positief gevoel te starten gaan we terug naar het seizoen 2018/2019. In het succesjaar van Erik ten Hag bereikten de Amsterdammers de halve finale van de Champions League. In de kwartfinale kwam het een ploeg uit Italië tegen, namelijk Juventus. Na thuis met 1-1 te hebben gelijkgespeeld won het de return in Turijn met 1-2. Het is echter één van de weinige succesvolle krachtmetingen met een ploeg uit Italië.

Als we de cijfers vanaf 2000 bestuderen stond Ajax in de Champions League twintig keer tegenover een ploeg uit Italië. Slechts drie keer wonnen de Amsterdammers. Dat was op 10 december 2002 in eigen thuis tegen AS Roma (2-1), op 8 december 2010 op bezoek bij AC Milan (0-2) en in het zojuist genoemde duel tegen Juventus. Negen keer verloor Ajax en acht keer speelde het gelijk. Opvallende statistiek is dat de nederlagen nooit groter zijn dan één goal verschil.

Statistieken Ajax vs Italiaanse ploeg

Onderstaande statistieken zijn gebaseerd op de wedstrijd die gespeeld zijn in de Champions League vanaf het jaar 200.

Aantal duels: 20

Overwinningen: 3

Gelijkspel: 8

Verlies: 9

Doelsaldo: 17-22

Wedden op Ajax tegen Napoli

Het moge duidelijk zijn dat Ajax een heet avondje te wachten staat in de eigen Johan Cruijff ArenA. Napoli verkeerd in een bloedvorm en heeft in het huidige Champions League-seizoen indruk gemaakt met klinkende overwinningen op Liverpool en Rangers. De Amsterdammers zijn echter favoriet bij de wedkantoren. Denk jij dat Ajax gaat winnen? Dan krijg je 2.20 keer je inzet. Meer vertrouwen in een zege voor Napoli? Dan wacht je drie keer je inzet.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties