De Dortmund-spitsen langs de meetlat: begint succesperiode Haller zondag tegen Augsburg?

De Dortmund-spitsen langs de meetlat: begint succesperiode Haller zondag tegen Augsburg?

Eind juli stortte de wereld van Sébastien Haller even in. Er werd bij hem een kwaadaardige tumor gediagnostiseerd. Nu, een halfjaar later, is de Ivoriaan na een zwaar traject weer genezen en staat hij komende zondag voor zijn rentree in de Bundesliga. Dan neemt Borussia Dortmund het om 15.30 uur op tegen Augsburg.

Deze zomer nam Dortmund de spits voor ruim 30 miljoen euro over van Ajax. Door zijn medische problemen maakte hij nog geen minuut voor zijn nieuwe club. Tot hij een week geleden voor het eerst in maanden weer eens mee kon doen in een oefenwedstrijd. Zijn rentree werd er een om nooit te vergeten. Nadat hij eerder al een kwartier was ingevallen tegen Fortuna Düsseldorf, maakte hij tegen Basel direct een hattrick toen hij een halfuur mee mocht doen.

Daarmee liet Haller direct zien waarom hij voor veel geld gehaald is afgelopen zomer. De vraag is of hij de nummer 5 van de Bundesliga terug kan brengen aan de top. Wij vergelijken de statistieken van Haller met die van zijn grootste concurrenten: Anthony Modeste en Youssoufa Moukoko. Daarbij moet wel gezegd worden dat de statistieken van Haller over het afgelopen eredivisie-seizoen gaan.

Haller vaakst trefzeker

Zijn concurrenten maakten het afgelopen (halve) seizoen een stuk minder goals dan Haller. Modeste schiet er gemiddeld 1 per 360 minuten in, Moukoko 1 per 127 minuten en Haller 122 minuten. Daar staat wel tegenover dat Moukoko meer assists geeft. Hij geeft 1 assists per 256 minuten, Haller 1 per 368 en Modeste 1 per 719 minuten.

Haller neemt het vijandelijke doel gemiddeld 2.9 keer per 90 minuten onder vuur. Moukoko doet dat 2.7 keer en Modeste 2.4 keer. De pogingen van Moukoko belanden echter ruimschoots het vaakst tussen de palen (65%). Bij Haller ligt dat percentage op 50% en bij Modeste op 47%. Hoewel Haller bij Ajax vaak werd bekritiseerd om zijn meevoetballende vermogen, is hij passend wel de beste van de drie. Hij geeft gemiddeld 19 aangekomen passes per 90 minuten, Moukoko 11 en Modeste slechts 7.

Verdedigende kwaliteiten Haller

Moukoko is de beste dribbelaar van de drie. Hij voert 1.3 succesvolle dribbels uit per 90 minuten (Haller 0.8, Modeste 0). In verdedigend opzicht doen de drie spitsen niet veel voor elkaar onder. Modeste heeft de meeste onderscheppingen per wedstrijd en verdedigt het vaakst uit. Moukoko voert de meeste geslaagde tackles uit, terwijl Haller de meeste blocks zet. Haller en Moukoko veroveren beide (met 0.8 keer per duel) het vaakst de bal rondom de zestien van de tegenstander.

Haller maakt 100% van zijn doelpunten binnen de zestien. 14% met het hoofd, 14% met zijn linkerbeen en 72% met zijn rechterbeen. Ook Modeste maakt al zijn doelpunten in de zestien, maar hij heeft ook al zijn Bundesliga-doelpunten dit seizoen met zijn hoofd gemaakt. Moukoko maakt een derde van zijn goals buiten de zestien. De helft van zijn goals maakt hij met zijn goede linker, 17% met zijn hoofd en 33% met zijn rechter.

Wedtips Borussia Dortmund - Augsburg

Als je inzet op een zege van Borussia Dortmund, dan kun je 1.3 keer je inzet terugverdienen. De quotering van Augsburg ligt op 8.50. terwijl een gelijkspel op 6.00 staat. Een doelpunt van Modeste staat op 2.00, net als een goal van Haller. Een treffer van Moukoko heeft een odd van 2.05.

Voorspelling Odd 
Modeste maakt de eerste goal 4.75
Beide teams scoren en over 2.5 goals totaal 1.90
Moukoko scoort 2.05

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.