Chelsea lichte favoriet in Premier League-kraker tegen Liverpool

Chelsea lichte favoriet in Premier League-kraker tegen Liverpool

Chelsea gaat het eerste duel van 2022 in met een licht voordeel op Liverpool. De twee topclubs komen elkaar op 2 januari tegen en trappen om 17:30u af. Op Stamford Bridge spelen de Blues een thuiswedstrijd die ze volgens Bet365 zouden moeten kunnen winnen. Toch heeft Liverpool voldoende aanvallende kwaliteit om de verdediging van Chelsea een zware middag te bezorgen.

Dat blijkt uit de quotering voor een overwinning van Chelsea. Wint de Londense club het duel dan staat daar een vergoeding van 2.50 tegenover. Liverpool lijkt, ondanks dat het thuisvoordeel dus bij de tegenstander ligt, ook voor een zege te kunnen vechten. De quotering voor Jurgen Klopps elftal ligt op 2.70 bij Bet365. Een gelijkspel resulteert in een vergoeding van 3.50.

Met Sadio Mané, Diogo Jota en Mohamed Salah beschikt Klopp over een dodelijk trio in de voorhoede. Alle heren hebben scorend vermogen en kunnen met individuele acties wedstrijden bepalen. Thomas Tuchel, die vaak met een vijfmansverdediging speelt, moet deze heren zien af te stoppen. Lukt dit ze, en scoren beide teams dus niet, dan is dat 2.05 keer je inzet waard.

Doelpuntenfestijn niet gegarandeerd

Aan de andere kant lopen ook middenvelders en aanvallers rond die het net kunnen vinden. Zo staat Romelu Lukaku vermoedelijk in de spits en heeft Tuchel keuze uit voldoende spelmakers. Denk hierbij aan Hakim Ziyech, Kai Havertz, Callum Hudson-Odoi. Met zoveel kwaliteit aan beide kanten ligt een doelpuntenfestijn voordehand, maar de kans op minder dan drie doelpunten is net zo hoog als de kans op minder dan drie doelpunten. Voor beide scenario's staat een quotering van 1.90.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.