België hijgt Nederland in de nek, duel met Wales een must win

Wedden op voetbal
woensdag, 21 september 2022 om 14:06
Gareth Bale
In poule A van de Nations League spelen België en Wales voor de tweede keer tegen elkaar. In deze groep, waar ook het Nederlands elftal actief is, liggen de verhoudingen dicht bij elkaar, met veel nipte overwinningen, gelijke spelen en late doelpunten. België is, mede door blessures bij Wales, de absolute favoriet voor dit treffen.
Voor de Belgen krijg je dit keer namelijk slechts een quotering van 1.40. In de thuiswedstrijd werd het 1-1, door een gelijkmaker van Wales in de 86e minuut. Wales lijkt sowieso patent te hebben op late doelpunten. In de laatste vijf wedstrijden werd er maar liefst zesmaal gescoord in de laatste tien minuten. Veel van die doelpunten werden overigens wel gemaakt door de tegenstander van Wales.
Daardoor is Wales slecht begonnen aan de Nations League. Liefst drie keer werd er in de laatste minuten verloren, waaronder twee keer in de allerlaatste minuut tegen het Nederlands elftal. België staat tweede en heeft poulewinst nog in eigen hand. Daarvoor moet wel gewonnen worden van de tegenstander aan de overkant van de Noordzee en kan het zondag in een rechtstreeks duel met Nederland zich plaatsen voor de halve finales van de Nations League.

Bale onzeker voor treffen met België

Dat lijkt deze confrontatie makkelijker dan de vorige keer. Veel ervaren spelers bij Wales, zoals Joe Allen, Ben Davies, Aaron Ramsey en Harry Wilson, zijn namelijk geblesseerd. Bij Wales moet Gareth Bale nu de kar trekken. Bale is echter pas laat aangekomen vanuit de Verenigde Staten. Met het belangrijke onderlinge duel tegen Polen slechts drie dagen na deze clash voor de boeg zou manager Robert Page voorzichtig met zijn sterspeler om kunnen springen en ervoor kiezen om hem geen volledige wedstrijd te laten spelen.
Opvallend is wel dat in de vier wedstrijden van Wales in de Nations League beide teams het net wisten te vinden. Bij België werd alleen tegen Polen de nul gehouden. Beide teams scoren staat nu op 2.00, wat best hoog is voor iets dat veel voor lijkt te komen. Hoewel elke wedstrijd natuurlijk wel op zichzelf staat lijkt dit een gokje waard.