Ajax kan van Rangers FC slechtste club ooit in de Champions League maken

Ajax kan van Rangers FC slechtste club ooit in de Champions League maken

Ajax kent dit seizoen een uitermate teleurstellende Champions League-campagne. De Amsterdammers pakten slechts drie punten uit vijf wedstrijden. Het kan echter nog slechter, want Rangers FC doet daar nog een schepje bovenop. Zo zou de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zelfs de slechtste Champions League-ploeg ooit kunnen worden.

In theorie zou Rangers zich nog ten koste van Ajax kunnen plaatsen voor de tussenronde van de Europa League. Dan moet het met vijf doelpunten verschil winnen van de Amsterdammers, omdat Ajax thuis met 4-0 won. Het ligt echter meer voor de hand dat Rangers een negatief record neerzet. De slechtste ploeg ooit in de Champions League was namelijk Dinamo Zagreb in het seizoen 2011/2012 en daar komt Rangers angstvallig dicht bij in de buurt.

Zagreb verloor destijds alle wedstrijden in de groepsfase en had een doelsaldo van -19. Rangers FC verloor tot op heden ook alle wedstrijden en heeft nu een doelsaldo van -18. Als Ajax met één doelpunt verschil wint, evenaart Rangers dat negatieve record. Met meer dan één doelpunt verschil wordt Van Bronckhorst automatisch de slechtste trainer ooit in de Champions League. Wel zou hij nog gered kunnen worden door Viktoria Plzen, dat er momenteel ook slecht voorstaat (0 punten, -17 doelsaldo). De Tsjechen spelen de laatste wedstrijd thuis tegen FC Barcelona.

Weinig goals, heel veel tegen

Rangers zou de eerste Schotse club ooit kunnen worden met zes nederlagen in de Champions League. Die kans is zeer aanwezig, want Ajax won tot nu toe alle vijf de wedstrijden die het ooit tegen Rangers speelde in Europees verband. Niet alleen krijgt Rangers veel tegengoals, het is ook de minst scorende ploeg van de hele Champions League. Het maakt gemiddeld 0.2 goal per wedstrijd, terwijl de op één na slechtste ploeg Plzen drie keer meer scoort. Ajax maakt gemiddeld 1.6 goals per wedstrijd.

Op het gebied van tegengoals deelt ook Ajax in de malaise. Op Viktoria Plzen na krijgen Rangers en Ajax de meeste tegengoals van alle CL-ploegen. Ajax krijgt er gemiddeld 3 per wedstrijd tegen en Rangers 3.8. Alleen Plzen en FC Kopenhagen hebben gemiddeld nóg minder balbezit dan Rangers, dat slechts 36,6% van de tijd de bal heeft. Ajax doet dat met 53,2% (elfde plek) nog wel redelijk. Dat komt doordat het percentage succesvolle passes een stuk hoger ligt (84,5% om 75.4%).

Ajax en Rangers schieten weinig

Waar Ajax acht keer meer scoort in de Champions League dan Rangers, ligt de score van Expected Goals voor Ajax slechts twee keer zo hoog (3.1 om 6.7). Beide ploegen ondernemen sowieso niet veel doelpogingen. Maar vier ploegen schieten minder vaak op doel dan Ajax, dat 3.4 keer per wedstrijd op doel schiet. Eén daarvan in Rangers (1.8 keer per wedstrijd). De Schotten creëerden dit toernooi pas vier grote kansen, alleen FC Kopenhagen deed dat slechter.

Er is één lichtpuntje dit seizoen bij Rangers FC. Dat is Glen Kamara. Slechts vier spelers hadden meer onderscheppingen in de Champions League dan hij. Kamara verovert gemiddeld 3.8 keer per wedstrijd de bal, terwijl de ‘meesteronderschepper’ van Ajax (Edson Álvarez) dat maar 1.8 keer per wedstrijd doet.

Wedtips Rangers FC - Ajax

Beide ploegen kunnen dus geen geweldige cijfers overleggen, maar het lichte voordeel van Ajax vertaalt zich ook naar de odds. Inzetten op Ajax kan je namelijk 1.85 keer je inzet opleveren, terwijl Rangers FC een odd heeft van 3.80. Een gelijkspel staat op 4.00.

Voorspelling Odd
Beide teams scoren - Nee 2.37
Brian Brobbey maakt de eerste goal 6.50
Ajax staat voor met rust 2.40

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Wil jij wedden op het WK voetbal in Qatar? Bekijk hier onze voorbeschouwingen en wedtips.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.