Live Wimbledon | Van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal

Wedden op sport
maandag, 04 juli 2022 om 21:59
Copyright ProShots 17283737
Het lukte Tim van Rijthoven niet om te stunten in de achtste finales van Wimbledon tegen grootmacht Novak Djokovic. Het avontuur van de Nederlanders is nog niet ten einde, want maandagavond speelt Botic van de Zandschulp op het Centre Court zijn achtste finale wedstrijd tegen Rafael Nadal. Lukt het de beste Nederlandse tennisser van dit moment om voor een sensatie te zorgen? Het duel is maandagavond live te volgen via de widget onderaan dit artikel.
Met zijn 25e plaats op de wereldranglijst is Van de Zandschulp bezig aan een geweldige opmars. Ook op Wimbledon maakt de Nederlander veel indruk in de eerste week. Zijn eerste twee wedstrijden tegen respectievelijk Feliciano Lopez en Emiil Ruusuvuori werden eenvoudig gewonnen. In de derde ronde had Van de Zandschulp het zwaar tegen grasspecialist Richard Gasquet, maar bleef de Veenendaler koel op de momenten dat hij er moest staan.
Maandagavond op het Centre Court van Wimbledon wacht Rafael Nadal. De twee kwamen elkaar nog niet zo lang geleden tegen op Roland Garros. Daar was de gravelkoning veel te sterk voor de Nederlander. Maar Nadal is kwetsbaar en liet dat de voorbije week zien door in zijn wedstrijden tegen Cerundolo en Berankis een set te verliezen. Bovendien is de Spanjaard niet topfit en ondervind hij nog lichte klachten van zijn voetblessure die hem vier weken aan de kant hield na zijn zege op Roland Garros..

Hoeveel kans heeft 'VdZ' om Nadal te verslaan?

Als we de wedkantoren mogen geloven dan is Nadal een maatje te groot voor Van de Zandschulp. Een zege voor Nadal levert je slechts een odd op van 1.16 terwijl een overwinning voor Van de Zandschulp je inzet doet vervijfvoudigen. Wij verwachten dat het een zware pot voor Nadal gaat worden omdat de omstandigheden nu vele malen anders zijn dan op het gravel is Parijs. We zien Van de Zandschulp, net als Van Rijthoven tegen Djokovic, minimaal een set pakken. Dat levert je een odd op van 1.80. Wint 'VdZ' er minimaal twee dan wacht je een leuke odd van 3.40. De wedstrijd maandag staat als derde duel ingepland op het Centre Court.

Updates maandag 4 juli 2022

20.47u - Botic van de Zandschulp maakt geen al te beste indruk in de wedstrijd tegen Rafael Nadal. De start van de eerste set was veelbelovend, maar een slordige servicegame op 4-5 kostte de Nederlander de set. In set twee stapelt 'VdZ' fout op fout en loopt het voor geen meter. Routinier Nadal laat juist het tegenovergestelde zien. De Spanjaard speelt geduldig, maakt weinig onnodige fouten en staat er op de momenten dat het moet. In set twee leidt Nadal op dit moment met 4-2.
21.09u - Set twee gaat in een razend tempo naar Rafael Nadal met 6-2. Teveel onnodige fouten kosten Van de Zandschulp de kop. In set drie toont de Nederlander wat veerkracht en break hij direct door de opslag van de Spanjaard heen.
21.13u - En zo kennen we Nadal weer. De break achterstand maakt hij direct weer ongedaan. Vervolgens serveert hij zichzelf op love naar een 2-1 voorsprong in de derde set.
21.34u - Set drie leek wederom in een mum van tijd naar Nadal te gaan. Maar de machine van de Spanjaard hapert. Nadal geeft een 5-2 voorsprong weg. Stand is nu 5-5.
21.58u - De opleving van Van de Zandschulp in set 3 kon zich helaas niet voortzetten in de tiebreak van de derde set. De Nederlander werkte bij een 6-3 achterstand op keurige wijze drie matchpoints weg, maar trok toch aan het kortste eind, 8-6. Het avontuur van Van de Zandschulp in Londen zit er op. Geen punten helaas voor de wereldranglijst, maar wel een flinke som met geld.