Wimbledon dag 2 | Van de Zandschulp naar tweede ronde, Berrettini met corona naar huis

Wimbledon dag 2 | Van de Zandschulp naar tweede ronde, Berrettini met corona naar huis

Botic van de Zandschulp kan zich dinsdag als derde Nederlander plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon. Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor gaven maandag het juiste voorbeeld. Van de Zandschulp treft grasspecialist Feliciano Lopez. De dinsdag staat tevens in het teken van de wedstrijden die titelfavorieten Rafael Nadal en Matteo Berrettini spelen. Alle wedstrijden zijn vanaf 12.00u live te volgen via deze website.

Van de Zandschulp heeft een prima voorbereiding op Wimbledon gehad. Uit het oog sprong het resultaat op Queens waar de beste Nederlandse tennisser van dit moment de halve finales wist te bereiken. Daarin was hij niet opgewassen tegen, misschien wel de beste grasspeler van dit moment, Matteo Berrettini. Van de Zandschulp heeft kansen om ver te geraken op Wimbledon door zijn gunstige loting. In het gedeelte waar hij is ingedeeld heeft Marin Cilic verstek moeten geven en daardoor treft 'VdZ' tot een eventuele achtste finale geen toppers.

In de eerste ronde wacht een pure grasspeler, maar tevens ook een veteraan op de tour, Feliciano Lopez. De inmiddels 40-jarige Spanjaard is in de nadagen van zijn carriere belandt en is geen schim meer van de speler die we jaren geleden formidabele wedstrijden zagen spelen op gras. Op het ATP-toernooi van Mallorca zagen we Lopez vorige week in de eerste ronde uitgeschakeld worden door Tallon Griekspoor. Gezien de vorm van Van de Zandschulp en een Lopez die op zijn retour is moet het een eenvoudige overwinning voor de Nederlander gaan worden. Dat denken de wedkantoren ook getuige de odds van 1.20 om 4.50. De wedstrijd tussen Van de Zandschulp en Lopez staat als derde ingepland op baan 4.

Titelkandidaten Nadal en Berrettini in actie op dinsdag

Rafael Nadal heeft dit jaar alle twee de grandslamtoernooien gewonnen en is met één missie naar Londen gekomen. Ook grandslam nummer drie op zijn naam schrijven. Dat zal een hele kluif worden voor de Spanjaard die slechts één demonstratiewedstrijd als voorbereiding in de benen heeft. Na de winst op Roland Garros is Nadal er lange tijd uit geweest met een voetblessure, maar hij lijkt op tijd hersteld. We zijn dan ook benieuwd hoe het er met de vorm voor staat. In de eerste ronde treft Nadal de 23-jarige Argentijn Francisco Cerundolo (ATP-41).

Er is één speler waarvan we zeker weten dat hij in bloedvorm verkeert en dat is Matteo Berrettini. De verliezend finalist van Wimbledon 2021 won de voorbereidingstoernooi van Stuttgart en Queens en heeft eens te meer laten zien tot de categorie wereldtoppers op gras te behoren. Hij is dan ook de grootste uitdager van Novak Djokovic tijdens deze editie van Wimbledon. In de eerste ronde treft de Italiaan Cristian Garin uit Chili (ATP-43). Dat mag toch geen enkel probleem opleveren voor Berrettini.

Updates Wimbledon dinsdag 28 juni

- 14.20: Matteo Berrettini heeft zich met een corona-besmetting afgemeld voor Wimbledon. Hij zegt erg teleurgesteld te zijn. Een fikse aderlating voor het toernooi, de Italiaan leek de enige uitdager van Novak Djokovic.
- 14.22: Botic van de Zandschulp moet volgens het recentste schema om 15.50 uur beginnen.

- Botic van de Zandschulp heeft zich als derde Nederlander weten te plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon. In een eenzijdige wedstrijd won de beste Nederlandse tennisser van dit moment in drie simpele sets van veteraan Feliciano Lopez.

Mooiste duels van dinsdag 28 juni 2022

Wedstrijd Odds
Francisco Cerundolo - Rafael Nadal 13.00 - 1.04
Matteo Berrettini - Cristian Garin 1.03 - 15.00
Alexander Ritschard - Stefanos Tsitsipas 11.00 - 1.05
Paul Jubb - Nick Kyrgios 9.00 - 1.07
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy 1.33 - 3.40
Feliciano Lopez - Botic van de Zandschulp 4.50 - 1.20
David Goffin - Radu Albot 1.53 - 2.50

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.