Wimbledon 2021: Weet Federer af te rekenen met Italiaans talent?

Wimbledon 2021: Weet Federer af te rekenen met Italiaans talent?

Wimbledon 2021 is in volle gang en uiteraard mag bij dit illustere tennisevenement Roger Federer niet ontbreken. Federer, die in augustus veertig wordt, zit in de herfst van zijn carrière, maar doet nog steeds mee aan het Londense toernooi. Tegen Richard Gasquet zagen we het hem in de openingsfase al zwaar hebben, biedt dit kansen voor zijn eerstvolgende concurrent, Lorenzo Sonego?

Volgens de bookmakers wordt het een zware middag voor de 25-jarige Italiaan. In 2020 werd hij als 33ste geklasseerd in de wereldranglijst voor tennis. Federer klasseerde zich destijds als derde. Dat het verschil tussen de twee heren in bewezen kwaliteit aanwezig is, is in de quoteringen terug te zien. Een overwinning van Federer staat op 1.28, terwijl een overwinning voor Sonego goed is voor een quotering van 3.75.

Twee eerste sets voor Federer?

Ook op de individuele sets lijkt Federers jonge concurrent uit Turijn weinig kans te maken. Er wordt verwacht dat Federer in de eerste set al aan de leiding gaat. Dat is terug te zien in het feit dat de quotering voor een eerste set voor de Zwitser op 1.42 staat. Hij is dus favoriet, waardoor Sonego ook in dit geval als underdog gezien wordt. Zijn quotering staat op 2.90.

De kans dat Sonego de tweede set pakt, is iets groter, namelijk 2.85. Daarmee is de kans dat Federer de tweede set naar zich toetrekt ook iets lager, al is het marginaal. 1.43 is de quotering bij Unibet dat Federer ook in de tweede ronde toeslaat. Al met al dus een zware opgave voor Sonego, maar gezien het feit dat Federer in de voorrondes met Gasquet al worstelde, zou Sonego zomaar voor een verrassing kunnen zorgen in Londen.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.