Wedden op US Open | Wordt de finale Djokovic-Medvedev of Zverev-Medvedev?

Wedden op US Open | Wordt de finale Djokovic-Medvedev of Zverev-Medvedev?

De US Open 2021 bij het mannentennis nadert de ontknoping. Woensdag worden nog de twee resterende kwartfinales gespeeld, waar Daniil Medvedev zich dinsdag al had geplaatst ten kosten van de Nederlander Botic Van de Zandschulp, plaatste ook de 21-jarige Félix Auger-Alliasime door van het talent Carlos Alcaraz te winnen na een opgave van de Spanjaard.

Medvedev neemt het nu in de halve finale op tegen Auger-Alliasime. De door de oom van Nadal gecoachte Canadees staat voor het eerst in de halve finale van een Grand Slam en lijkt bij voorbaat al niet opgewassen tegen de ijzersterke Medvedev. Behalve de viersetter tegen Van de Zandschulp verloor de huidige nummer twee van de wereld nog geen set in het Amerikaanse toernooi en lijkt dan ook makkelijk over Auger-Alliasime heen te zullen gaan.

Aan de andere kant van het schema moet Novak Djokovic het opnemen tegen Matteo Berrettini. De twee speelden op Wimbledon al de finale eerder dit jaar. Djokovic won die wedstrijd met 6-7 6-4 6-4 6-3. Als Djokovic door gaat, ontmoet hij hoogstwaarschijnlijk Alexander Zverev. De winnaar van goud op de Olympische Spelen gaat waarschijnlijk afrekenen met Lloyd Harris in de kwartfinale op woensdag.

Als dit scenario zich volbrengt, zullen Djokovic en Zverev uitmaken wie de finale gaat spelen tegen Medvedev. Djokovic verloor in Japan nog van Zverev en daarmee is de Duitser zijn angstgegner. Bij 888sport.com heeft Djokovic momenteel een notering van 1,80 voor de eindzege in de Grand Slam, Medvedev noteert 2,75 en Zverev staat op 5.00. Sportbookies tipte eerder al om voor Zverev te gaan. Dat is nog steeds geen onverstandige bet. Echter, gezien het speelschema is een overwinning van Medvedev wéér dichterbij gekomen. Hij hoeft 'in principe nog maar één wedstrijd te winnen'.

Medvedev vs Van de Zandschulp

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.
Lees meer over:
Wedden op sport tennis