Van Rijthoven zakt verder op de wereldranglijst, maar is toegelaten tot de US Open

Van Rijthoven zakt verder op de wereldranglijst, maar is toegelaten tot de US Open

Iedere maandag wordt de actuele ATP-ranglijst gepubliceerd. We zien een aantal kleine wijzigingen. Van de Nederlandse tennissers zagen we de afgelopen week alleen Botic van de Zandschulp in actie komen. Hij bereikte de achtste finale in Washington. De top-25 is bereikt, maar eind van de maand vervallen er veel punten als de kwartfinale op de US Open verdedigt moet worden. Verder valt het op dat Tim van Rijthoven weer een aantal plaatsen is gezakt.

Na de fantastische prestaties op gras stond Van Rijthoven op de drempel van de top-100. Echter vindt de Roosendaler zich nu terug op de 120e positie van de wereldranglijst. Na Wimbledon presteerde Van Rijthoven matig op de toernooien van Indianapolis en Newport. Vervolgens gooide een rugblessure nog meer roet in het eten. Gelukkig is Van Rijthoven wel rechtstreeks toegelaten tot de US Open, maar verloopt de voorbereiding niet zoals hij had gehoopt.

Botic van de Zandschulp vindt zichzelf terug op de 25e positie en dat is zijn hoogste ranking ooit. Deze week zien we 'VdZ' als enige Nederlander in actie komen op het Masterstoernooi van Montreal. Daar komt hij in de eerste ronde uit tegen de Serviër Miomir Kecmanovic. Een belangrijke week voor Van de Zandschulp, want hij wil flink wat punten verzamelen om eind van de maand niet ver terug te vallen op de ATP-ranking als hij zijn kwartfinale op de US Open moet verdedigen.

25. (+1) Botic van de Zandschulp

45. (-1) Tallon Griekspoor

120. (-3) Tim van Rijthoven

196. (-2) Gijs Brouwer

219. (-1) Jesper de Jong

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties