Van Rijthoven klaar voor nieuwe stunt: 'Voel de druk, maar hou me rustig'

Van Rijthoven klaar voor nieuwe stunt: 'Voel de druk, maar hou me rustig'

Zo kalm als we hem in Rosmalen de titel zagen binnen slepen zo rustig is Tim van Rijthoven ook in aanloop naar zijn Wimbledon-debuut. Maandagmiddag is het zover dan start het nieuwe avontuur voor dé tennissensatie van deze zomer. Veel druk voelt Van Rijthoven niet, maar hij merkt wel dat het verwachtingspatroon anders is. 'Ik merk dat de mensen nu meer van me verwachten, maar ik probeer het van me af te zetten' aldus Van Rijthoven tegenover het NRC in één van de vele interviews die hij moest afgeven.

Er is een hoop veranderd in het leven van Van Rijthoven na zijn overwinning in Rosmalen. Voor velen kwam de toernooioverwinning uit het niets, maar zelf weet Van Rijthoven wel anders. Jarenlang heeft het grote talent tegenslag na tegenslag te verwerken gekregen. Na vele jaren van blessureleed doet het lichaam eindelijk wat er van een topsporter gevraagd wordt en kan Van Rijthoven aan iedereen laten zien wat hij kan. En daar speelt zijn coach Igor Sijsling een grote rol in zo vertelt hij aan het NRC. "Sinds dit jaar werk ik met Igor samen. Hij heeft een hele goede uitwerking op me door zijn enthousiasme. Als we staan te trainen dan is het echt alsof we op leven en dood aan het spelen zijn. De lol met elkaar is zo mooi. Als ik de top-100 haal dan komt dit doordat ik het spelletje weer als een spelletje ben gaan zien."

Van onbezonnen tiener naar volwassen prof

Dat Van Rijthoven veel tegenslagen heeft moeten incasseren is ook mede te wijten aan zijn eigen houding. Hij leefde niet als een prof en wist niet goed wat ervoor nodig was om proftennisser te zijn. Dat uitte zich in een slechte voorbereiding bij toernooien waar hij bijvoorbeeld niet genoeg rackets bij zich had. "Ik was een eigenwijs ventje, ik had een beetje schijt."

Een vervelende polsblessure liep Van Rijthoven op doordat hij op snowboardvakantie ging. Niet heel verstandig als je professioneel tennisser bent. "Toentertijd leek het me oké om dat risico te nemen, maar daarna ben ik nooit meer op wintersport geweest. Ik heb mijn lesje wel geleerd."

En die verandering hebben we goed kunnen zien op het toernooi van Rosmalen waar Van Rijthoven erg volwassen oogde en zich door niets of niemand van de wijs liet brengen. Of dat op Wimbledon ook gaat lukken weten we de aankomende week. Maandagmiddag rond de klok van 16.00u treedt Van Rijthoven in de eerste ronde van Wimbledon aan tegen de Argentijnse gravelbijter Federico Delbonis. De wedkantoren hebben veel vertrouwen in de Nederlander getuige de odd van 1.16 tegenover 6.00 voor de Argentijn.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Pak nu een bonus tot wel €250 aan free bets bij Circus!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.