Update | Teleurstellende Van de Zandschulp al snel onderuit op Mallorca

Update | Teleurstellende Van de Zandschulp al snel onderuit op Mallorca

We zitten in de derde week van het grasseizoen, maar tevens ook de laatste ter voorbereiding op Wimbledon 2022. Tot op heden presteren de Nederlanders uitstekend en zal men met hoge verwachtingen richting Londen afreizen. Voor het zover is wordt er nog één voorbereidingstoernooi gespeeld. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor komen beide in actie op het ATP-toernooi van Mallorca.

Wie aan tennis en Mallorca denkt krijgt al snel een beeld in het hoofd van een graveltoernooi in de brandende zon. Maar niets is minder waar. Op het Spaanse eiland wordt het laatste grastoernooi ter voorbereiding op Wimbledon afgewerkt. Er komen flink wat topspelers in actie op dit toernooi waaronder Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas en Nick Kyrgios. Twee Nederlanders zijn actief in de hoofdtabel, Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor.

Griekspoor komt maandagmiddag al in actie. Zijn opponent is veteraan Feliciano Lopez. De inmiddels 40-jarige Spanjaard stond in zijn hoogtij dagen twaalfde op de wereldranglijst, maar is inmiddels afgezakt naar plaats 236. Als één van de weinige Zuid-Europeanen staat Lopez bekend als grasspecialist. Maar Griekspoor moet maandagmiddag toch geen angst kennen voor zijn tegenstander die geen schim meer is van de speler die we van vroeger kennen. En dat is ook niet zo gek, want je ziet hedendaags weinig tennissers nog op het hoogste niveau uitkomen die de leeftijdsgrens van 40 zijn gepasseerd. Odds spreken ook in het voordeel van Griekspoor namelijk 1.30 om 3.50.

Van de Zandschulp dinsdag in actie

Het lukte Botic van de Zandschulp niet om vorige week de finale van het prestigieuze tennistoernooi van Queens te behalen. In de halve finale verloor de beste Nederlandse tennisser van de Italiaan Matteo Berrettini. Dat is absoluut geen schande, want Berrettini is op dit moment de beste grasspeler op de tour. Met twee toernooizeges op zak is hij toch wel de grootste uitdager van Novak Djokovic op Wimbledon.

Van de Zandschulp speelt op Mallorca in zijn eerste ronde tegen Marcos Giron. De Amerikaan is de nummer 67 van de wereld en wacht al sinds 12 mei op een overwinning. Ook op gras wil het niet vlotten bij Giron. Hij speelde toernooien in Stuttgart en Halle, maar werd beide keren al in de eerste ronde uitgeschakeld. Deze wedstrijd moet geen enkel probleem op gaan leveren voor Van de Zandschulp. De wedkantoren denken er ook zo over getuige de odd van 1.33 tegenover 3.40 in het voordeel van 'VdZ'.

Update | Griekspoor naar achtste finales

Tallon Griekspoor heeft maandagmiddag zijn wedstrijd in de eerste ronde op het ATP-toernooi van Mallorca gewonnen. Hij versloeg de 40-jarige grasspecialist Feliciano Lopez in twee sets, 7-6 en 7-6. In de strijd om een plaats bij de laatste acht neemt Griekspoor het woensdag op tegen Alex Molcan. De Slowaak kwam hij vorige week ook al tegen op het toernooi in Halle en daar wist Griekspoor in twee sets te winnen. Goede kansen dus voor de Nederlander om de kwartfinales te behalen.

Botic van de Zandschulp stelde dinsdag erg teleur in zijn wedstrijd tegen de Amerikaan Marcos Giron. Na de eerste set gewonnen te hebben via een tiebreak ging het spel van de Nederlander steeds meer bergafwaarts. De tweede set ging met 4-6 naar Giron en in de tiebreak van de derde set was de Amerikaan superieur.

Hoogtepunten van dag 1 op Mallorca

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.