Griekspoor en Van Rijthoven zetten Nederland op comfortabele voorsprong

Wedden op sport
zaterdag, 04 februari 2023 om 19:04
copyright proshots 19338813
Het Nederlandse Davis Cup-team speelt dit weekend in Groningen de kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije. Op het spel staat een ticket voor de Finals, het toernooi waar Nederland in november van het afgelopen jaar ook al aan mee mocht doen. Teamcaptain Paul Haarhuis moet het doen zonder Botic van de Zandschulp, maar heeft alsnog voldoende troeven om plaatsing voor de finaleronde te bewerkstelligen.
Na de Australian Open konden de tennissers genieten van een korte rustperiode. Dat kwam Botic van de Zandschulp goed uit, want de beste Nederlandse tennisser van dit moment liep begin januari een spierblessure op. Ondanks dit fysieke ongemak kwam de Veenendaler wel in actie op de Australian Open, maar sneuvelde hij in de tweede ronde tegen landgenoot Tallon Griekspoor. Van de Zandschulp is nog niet helemaal hersteld en dus valt de keuze op Griekspoor en Tim van Rijthoven.
Griekspoor kent een prima start van het jaar, won het ATP-toernooi van Pune en steeg op de wereldranglijst van plaats 96 naar 58. In het Davis Cup treffen met Slowakije bijt Griekspoor de spits af met een wedstrijd tegen Lukas Klein (ATP-143). Van Rijthoven sluit de eerste dag af tegen Alex Molcan (ATP-55).