Darts: Van Gerwen neemt het op tegen onzekere White in kwartfinales

Darts: Van Gerwen neemt het op tegen onzekere White in kwartfinales

Michael van Gerwen komt ook op woensdag (21 juli) in actie in het World Matchplay-toernooi. De Nederlander neemt het op tegen Ian White, een man die op papier met gemak verslagen moet worden. Kijkend naar de vorm van beide heren is de quotering voor Van Gerwen, die als torenhoge favoriet aangeschreven staat, niet onterecht.

Wint Mighty Mike dan is dat goed voor een quotering van slechts 1.20. Daarmee ligt het voordeel dus volledig bij de nummer drie van de wereldranglijst. Van Gerwen rekende in de vorige ronde al met relatief veel gemak af met de Australiër Damon Heta. Zijn ideale gooivorm heeft hij nog niet gevonden, maar aan White zou hij geen kind moeten hebben.

De Brit is namelijk allesbehalve dodelijk. In de achtste finales was al duidelijk dat White enkel de volgende ronde zou behalen met slecht spel van zijn toenmalige tegenstander, Daryl Gurney. Tegen het einde van de wedstrijd werd White nerveus en miste hij dubbel na dubbel. Gurney nam het matige spel van zijn concurrent over, waarna het 10-7 werd in het voordeel van White. Met zo'n matige vorm en onzeker spel is een quotering van 4.50 voor White dus gerechtvaardigd.

Van Gerwen niet lekker in de 180s

Hoewel Van Gerwen de wedstrijd dus eigenlijk niet kan verliezen, wordt er stevig getwijfeld aan de hoeveelheid 180s die hij zal gooien. White gooit naar alle waarschijnlijkheid vaker de perfecte score, met een quotering van 1.80. Doet Van Gerwen dit dan krijg je bij Bwin 2.45 keer je inzet terug. Een gelijkspel op dit gebied is goed voor een quotering van 6.75.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.