Darts: Van Gerwen moet Nederlandse eer hoog houden in Blackpool

Darts: Van Gerwen moet Nederlandse eer hoog houden in Blackpool

Michael van Gerwen is als enige Nederlander door de openingsfase van de PDC Darts gekomen. Terwijl Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena mede door ongelukkige lotingen de boot misten, moet de voormalig wereldkampioen het doen in het toernooi in Groot-Brittannië. Op 19 juli om 22.15u worden de eerste pijltjes gegooid van de volgende wedstrijd en het is Van Gerwen in de favorietenrol.

Het is namelijk de man uit Boxtel die bij de bookies gezien wordt als de waarschijnlijke winnaar, al kan hij op zwaar verweer rekenen. De quotering voor een overwinning van de dartlegende ligt op 1.28, waarmee hij dus duidelijk meer kans maakt dan rivaal Damon Heta. De Australiër, als vijfenveertigste gerankt wereldwijd, geniet een quotering van 3.70.

Van Gerwen met 180s?

Wanneer we kijken naar de meeste 180s over de hele wedstrijd is het echter de tegenstander van Van Gerwen die het meest in vorm lijkt. Weet The Heat, zoals Heta ook wel genoemd wordt, het vaakst met drie pijlen de hoogst mogelijke scoren te behalen dan is dat 1.65 keer je inzet waard. Lukt dit Mighty Mike, zoals de bijnaam van Van Gerwen luidt, dan staat de quotering op 2.85.

Ook valt er bij Bwin in te zetten op de eerste 180 van de avond. De darter die het beste uit de startblokken schiet is naar alle waarschijnlijkheid tevens Heta, ondanks dat Van Gerwen de beter geklasseerde (3e) is in de wereldranglijst. Scoort Heta de eerste 180 dan staat daar een quotering van 1.65 tegenover. Doet Van Gerwen dit dan is de quotering 2.10.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.