Van Gerwen gedoodverfde favoriet in WK-wedstrijd tegen Brits lichtgewicht

Van Gerwen gedoodverfde favoriet in WK-wedstrijd tegen Brits lichtgewicht

Michael van Gerwen gaat volgens de kansberekening van Bet365 met gemak winnen van Chris Dobey in het PDC World Darts Championship 2022. De op nummer drie geplaatste Van Gerwen heeft in Dobey een tegenstander die onderaan de deelnemerslijst met gekwalificeerden voor het internationale dartevenement te vinden is. Het lijkt een makkelijke avond te worden voor hem.

Van Gerwen moet in het plaatsingsklassement enkel Gerwyn Price en Peter Wright voor zich dulden. De Nederlander is daarmee dus een van de topfavorieten voor de zege in het PDC-kampioenschap van dit jaar. Dobey, die aanzienlijk minder kwaliteit heeft, plaatste zich als dertigste en is daarmee zeer duidelijk de underdog in het knock-outduel.

Geen wonder dat de odd voor een zege van Mighty Mike laag ligt. Bij Bet365 krijg je voor elke ingezette euro 1.20 keer je inzet terug. Wint Dobey dan staat daar een vergoeding van 4.50 tegenover. De bookmakers leunen dus duidelijk de kant van de drievoudige WK-winnaar op. Van Gerwen won het evenement namelijk in 2014, 2017 en 2019. Alleen dartlegende Phil Taylor wist het wereldkampioenschap vaker te winnen (14 keer).

Tegenstander Dobey draait wel al een tijdje mee in de professionele dartwereld. In 2015 begon hij en in 2019 en 2020 strandde hij in de laatste 16 van het wereldkampioenschap. Dit jaar schopt hij het ongetwijfeld graag verder, al heeft hij in Van Gerwen een tegenstander waar hij vermoedelijk niet langs gaat komen. Op 18 december 22.15u worden de eerste pijltjes gegooid.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.