Bookmakers verwachten tweede WDC-titel Wright in partij tegen underdog Smith

Bookmakers verwachten tweede WDC-titel Wright in partij tegen underdog Smith

Peter Wright zou zomaar met zijn neus in de boter kunnen vallen op het PDC World Darts Championship van 2021. Veel collega's vielen uit met coronavirus-besmettingen, waardoor de nummer twee van de wereld Michael Smith treft, een vrij behapbare tegenstander. De bookmakers denken dan ook dat de Schot er met de wereldtitel vandoor gaat dit jaar.

Zijn quotering bij Bet365, van 1.72, doet vermoeden dat Snakebite, zoals zijn bijnaam luidt, de wedstrijd naar zich toe zal trekken. Wright wist Gary Anderson, de nummer zes van de wereld, in de halve finales al te verschalken. Hij won daar met zes sets tegenover de vier sets van Anderson. De vorm zit er bij Wright dus prima in in het huidige toernooi.

Tegenover Wright vinden we Smith, die als negende geplaatst is op de wereldranglijst. Een gat dat dus moeilijk te overbruggen lijkt, al kan Smith op een goede dag zomaar een vuist maken tegen zijn sterkere tegenstander. De quotering voor de Brit ligt op 2.10. In de finale, die om 21.15u van start gaat, is het dus Smith in een lichte underdogpositie.

Meer 180's verwacht voor Smith dan voor Wright

In het darten moet met grote stappen van 501 naar de nul gelopen worden. De grootst mogelijke stap, de 180, wordt dan ook gezien als een strakke prestatie. De heren zullen ook in de finale weer op die triple twintig mikken. Volgens de bookmakers van Bet365 zal dit Smith makkelijker afgaan dan Wright. Smith's quotering ligt op 1,90, terwijl Wright een odd geniet van 2,00.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.