Verstappen kan in volgende Grand Prix wereldkampioen worden | Wat is daar voor nodig?

Verstappen kan in volgende Grand Prix wereldkampioen worden | Wat is daar voor nodig?

Met de zege op het circuit van Monza alweer een week geleden boekte Max Verstappen zijn vijfde Grand Prix-overwinning op rij. Met nog zes races te gaan is de wereldtitel bijna binnen en kan deze op 2 oktober in Singapore tijdens de eerstvolgende Grand Prix definitief binnen gesleept worden. Maar wat moet er gebeuren wil Verstappen op het Marina Bay Street Circuit zijn tweede WK-titel veilig stellen?

De voorsprong op naaste concurrenten Charles Leclerc en Sergio Perez bedraagt respectievelijk 116 en 125 punten. Verstappen moet er voor zorgen dat na afloop van de race in Singapore het gat met de nummer twee minimaal 138 punten bedraagt. Bij een overwinning en snelste raceronde van de Nederlander komen er 26 punten bij en is het zaak dat Leclerc niet hoger finisht dan een negende positie.

Perez mag niet hoger eindigen dan de vierde positie. Russell is bij een zege van Verstappen sowieso uitgespeeld. In theorie kan de Brit nog aanspraak maken op de wereldtitel, maar dan moet er een wonder gebeuren welke niemand verwacht. Het is niet erg waarschijnlijk dat Leclerc lager dan een negende positie zal finishen. Echter gebeuren er dit seizoen de meeste gekke dingen bij Ferrari en wordt voor zekerheid toch alvast de champagne koud gezet op 2 oktober bij het team van Red Bull.

Onze prognose is dat Verstappen op 9 oktober in Japan officieel wereldkampioen zal worden. De wedkantoren zien Verstappen alvast als grote favoriet voor de zege in Singapore met een odd van 1.40 om 5.00 voor Leclerc.

Resterende Grand Prix's

Datum Grand Prix
Zondag 2 oktober 2022 Signapore
Zondag 9 oktober 2022 Japan
Zondag 23 oktober 2022 Verenigde Staten
Zondag 30 oktober 2022 Mexico
Zondag 13 november 2022 Brazilië
Zondag 20 november 2022 Abu Dhabi

Stand top-5 wereldkampioenschap Formule 1

Coureur Punten
1. Max Verstappen 335
2. Charles Leclerc 219
3. Sergio Perez 210
4. George Russell 203
5. Carlos Sainz 187

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.