Steijn duidelijk na wanprestatie Ajax: 'Heb niets positiefs gezien'

Steijn duidelijk na wanprestatie Ajax: 'Heb niets positiefs gezien'

Ajax heeft zich ondanks een 0-1 nederlaag tegen Ludogorets geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na de 1-4 uitoverwinning van een week geleden volstond de minieme nederlaag tegen de Bulgaren om plaatsing te realiseren. Trainer Maurice Steijn wond er na afloop van het duel geen doekjes om en kraakt zijn eigen ploeg. 'Ik heb niets positiefs gezien. Het was echt heel, heel matig', zijn de duidelijke woorden van de trainer.

Ondanks dat Ajax dit seizoen op een lager Europees niveau acteert was de Johan Cruijff ArenA donderdagavond stijf uitverkocht. De fans van de Amsterdamse ploeg gingen er eens goed voor zitten, maar werden getrakteerd op een wanvertoning. Zo vond ook trainer Maurice Steijn. 'Ik heb alle begrip voor het fluitconcert van de fans. Ik vind dat ze ons nog lang hebben gesteund', is de eerste reactie van Steijn die zijn ploeg belabberd vond spelen. 'Ik heb vandaag niets positiefs gezien. Het was echt heel, heel matig.'

Daar waar Ajax vorige week in Bulgarije, onder leiding van de inmiddels vertrokken Mohammed Kudus, uitstekend voor de dag kwam was het dit keer in Amsterdam een heel ander verhaal. Steijn heeft er nog geen verklaring voor waarom zijn ploeg het liet afweten in de return. 'Het verschil met vorige week was heel groot. Ik heb daar geen verklaring voor. Was het gemakzucht vanwege die ruime zege van vorige week? We wisselden niet snel van kant. Het was voorspelbaar, slordig en traag. Kudus maakte er vorige week drie en is nu verkocht. En Berghuis was de afgelopen dagen ziek. Maar dan mag het verschil niet zo groot zijn', is Steijn zoekende naar excuses.

Fortuna Sittard volgende tegenstander voor Ajax

Steijn kon nog geen beroep doen op zijn aanwinsten Chuba Akpom, Josip Sutalo, Gastón Ávila en Georges Mikautadze. Ávila wacht nog op zijn werkvergunning. De Argentijn start zondag tegen Fortuna Sittard als hij zijn werkvergunning op zak heeft. 'Hetzelfde geldt voor Sutalo. Deze ploeg kan wel wat impulsen gebruiken', zei Steijn.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties