Hoe laat begint de Grand Prix van Singapore 2022

Hoe laat begint de Grand Prix van Singapore 2022

De Formule 1-coureurs mogen zich na drie weken rust weer opmaken voor een raceweekend. Ditmaal staat de Grand Prix van Singapore op de planning. Het wordt de eerste editie sinds 2019, gezien de coronacrisis ervoor zorgde dat er de afgelopen twee jaar niet kon worden geracet op het Marina Bay Street Circuit. Wij hebben alle sessietijden van het weekend in een handig overzicht gezet.

Singapore is de eerste race na het Europese seizoen van de Formule 1. Hoewel het evenement in Azië wordt georganiseerd, wijkt het tijdschema nauwelijks af van de Europese wedstrijden. Singapore staat immers bekend als nachtrace en daarom vindt daar alles later op de dag plaats dan hier. Het grootste verschil met het Europese tijdschema is vooral dat de sessies ongeveer een uur eerder zijn, terwijl de eerste twee vrije trainingen zelfs twee uur eerder zijn.

Tijdschema Grand Prix Singapore 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 12.00u - 13.00u
Tweede vrije training Vrijdag 15.00u - 16.00u
Derde vrije training Zaterdag 12.00u - 13.00u
Kwalificatie Zaterdag 15.00u - 16.00u
Grand Prix Zondag 14.00u - 16.00u

Verstappen kan F1-kampioen worden tijdens GP Singapore 2022

Max Verstappen gaat mogelijk een bijzonder weekend tegemoet. De Nederlander kan namelijk al kampioen worden. Daarvoor moet hij wel eerst de race winnen, anders moet de 24-jarige sowieso nog een week wachten tot Japan. Bovendien mag Charles Leclerc niet hoger eindigen dan P9 op het stratencircuit. Een zeer lastige opgave voor Verstappen, maar zeker niet onmogelijk. En dan nog: het is toch meer de vraag wanneer en niet of Verstappen kampioen wordt.

Ferrari zal wel hopen dat ze kunnen profiteren van het bochtige stratencircuit. Hier doet de F1-75 het al het hele seizoen goed en zodoende kan de Italiaanse renstal een stokje steken voor een vroeg titelfeest van Verstappen en Red Bull Racing. Die laatste twee zullen wel alles op alles zetten om ook dit weekend Ferrari te verslaan en misschien wel met titelwinst als gevolg.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties