Zo laat komt Max Verstappen zaterdag in actie in Groot-Brittanië

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 11:30
copyright proshots 25654919
Na opeenvolgende weekenden in Spanje en Oostenrijk staat ook de Grand Prix van Groot-Brittannië nog op de kalender als laatste deel van de eerste triple header van 2024. Max Verstappen bevindt zich in Silverstone in het hol van de leeuw, aangezien met Lando Norris, George Russell, en Lewis Hamilton drie grote concurrenten op steun van het Britse publiek mogen rekenen. Engeland heeft daarnaast een uur tijdsverschil ten opzichte van Nederland, wat voor een licht gewijzigd tijdschema zorgt.
Verstappen was de afgelopen jaren al niet bepaald geliefd in Engeland, en na zijn laatste aanvaring met een van de Britse favorieten zal zijn populariteit niet gestegen zijn bij het publiek in Silverstone. De verwachting is dat de strijd tussen Norris en Verstappen weer een stevig volgend hoofdstuk krijgt, aangezien dit het weekend is waarin McLaren zich in 2023 voor het eerst vooraan meldde.

Traditioneel format

In tegenstelling tot het weekend in Oostenrijk houdt Groot-Brittannië het als bakermat van de Formule 1, en als host van de eerste Grand Prix ooit, bij een traditioneel weekendformat. Dat betekent dus twee vrije trainingen op de vrijdag, nog een trainingsuurtje op zaterdag, en vervolgens één kwalificatiesessie en één race, van 52 ronden. De coureurs razen door bochten als Copse, Abbey, Maggotts, Becketts en Chapel om op Hamilton Straight weer over start-finish te komen.
De race start op zondag niet om 15:00 uur, maar om 16:00 uur Nederlandse tijd, vanwege het tijdsverschil. Op vrijdag en zaterdag vinden de sessies lokaal een uurtje eerder plaats dan in andere Europese weekenden, waardoor de Nederlandse tijden op die twee dagen wel identiek zijn aan de tijden die we van de andere Europese races gewend zijn.

Weer een titanenstrijd?

In 2023 eindigden Verstappen en Norris eerste en tweede. De Brit eindigde in het afgelopen jaar maar liefst negen Grands Prix als tweede, en deed dat bijna altijd achter Verstappen. Sinds de Grand Prix van Miami, die Norris won, heeft de Brit elk weekend materiaal om mee te strijden voor de overwinning, maar de teller staat nog steeds op die ene zege. Daar is de 24-jarige duidelijk klaar mee, en het lijkt dus een recept voor opnieuw een hard duel met Verstappen. Als dat tot brokken leidt, staan de Mercedes-coureurs klaar om te profiteren. Lewis Hamilton won zijn thuisrace al acht keer. Alleen Hamilton zelf (Hongarije) en Michael Schumacher (Frankrijk) wisten één Grand Prix acht keer te winnen. Kan de 39-jarige meedingen voor thuiszege nummer negen?

Tijdschema GP van Groot-Brittannië 2024

SessieDatumTijd
Eerste vrije trainingVrijdag 5 juli 13:30 uur - 14:30 uur
Tweede vrije trainingVrijdag 5 juli 17:00 uur - 18:00 uur
Derde vrije trainingZaterdag 6 juli12:30 uur - 13:30 uur
KwalificatieZaterdag 6 juli16:00 uur - 17:00 uur
Grand Prix (52 ronden)Zondag 7 juli16:00 uur - 18:00 uur

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties