X lacht Ajax uit om veel te vroege Mikautadze-deal: 'Is nu vijftig miljoen waard'

Sportnieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 14:07
mikautadze
Het feit dat Ajax de topscorer van het Europees Kampioenschap 2024 voorafgaand het aan toernooi met verlies wist te verkopen zorgt voor hoongelach op het internet. Vele mensen stippen aan dat de koopoptie van 13 miljoen euro die Kelvin de Lang voor Georges Mikautadze in het huurcontract met FC Metz op nam een 'zakelijke ramp' voor de financieel geplaagde Amsterdammers betekent en dat de Georgiër een veelvoud van dat bedrag waard is.
Mikautadze kreeg bij Ajax onder Maurice Steijn en John van 't Schip amper minuten, laat staan op zijn favoriete spitspositie. In het handjevol speelminuten dat hij kreeg, wist hij weinig indruk te maken, waardoor Ajax besloot hem in de winterstop te verhuren aan zijn oude club FC Metz, met een optie tot koop die drie miljoen euro verlies zou opleveren ten opzichte van het aankoopbedrag van 16 miljoen.
Het verhaal van Mikautadze is daarna redelijk bekend. De 23-jarige aanvalsleider scoorde aan de lopende band toen hij eenmaal terug was in op het oude nest en Metz lichtte lachend de koopoptie, ondanks degradatie naar het tweede niveau van Frankrijk. Door het EK, waar Mikautadze al driemaal doel trof in drie wedstrijden, lijkt Metz hem voor een veelvoud door te kunnen verkopen. Dat ging op X niet ongemerkt voorbij.
Een groot aantal mensen stipt aan dat Mikautadze bij Ajax amper een kans heeft gekregen, terwijl anderen denken dat hij niet in het systeem had gepast. Waar vrijwel iedereen het over eens is, is het feit dat de koopoptie van 13 miljoen euro een intens slechte deal is geweest. 'Zonde dat Ajax hem al verkocht heeft hadden hem voor 50 mil verkocht naar dit ek', zo stelt een X-gebruiker met de gebruikersnaam Joeldanhof7. Mano197 is het daarmee eens. 'Die heeft Ajax dus laten lopen voor een paar grijpstuivers. Is na EK minimaal het dubbele waard.'
DilanoDH noemt het een 'zakelijke ramp' dat Mikautadze op het moment van verkoop al meer waard was dan hij Ajax opleverde en dat het dure project Henderson, waarvoor volgens hem de verkoop van Mikautadze nodig was, grotendeels is mislukt. Hij noemt het bovendien 'antipathie tegen Sven Mislintat' waardoor Ajax nu zoveel geld misloopt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties