'Wil Koeman een kans maken tegen Engeland, dan moet hij eindelijk eens goed beginnen'

Sportnieuws
maandag, 08 juli 2024 om 10:20
copyright proshots 25700821
Valentijn Driessen pleit voor een veranderde startopstelling van het Nederlands elftal. In zijn column voor De Telegraaf benoemt de voetbalwatcher waarom een basisplaats van Wout Weghorst wat hem betreft het verschil zou kunnen maken tegen Engeland (woensdag). De kans dat bondscoach Ronald Koeman zijn advies opvolgt, acht hij alleen klein...
'Als je zoals het huidige Oranje van Koeman op weg naar de halve finale tegen Engeland in drie van de vijf duels op achterstand komt, dan mag je gerust stellen dat er structureel iets mis is met de startopstelling', betoogt Driessen. De journalist zag Ronald Koeman dit toernooi al meermaals ingrijpen en daarmee 'verkeerde inzichten' corrigeren. Tegen Turkije kwam pinchhitter Wout Weghorst al na 45 minuten in de ploeg.

Een stap vooruit

Driessen vraagt zich af waarom geprezen bondscoaches als Koeman en eerder ook Louis van Gaal dit soort ingrepen niet voor kunnen zijn. 'Het standaard excuus luidt altijd dat voetbal geen exacte wetenschap is', schrijft hij, maar daar wil de Telegraaf-man na de zoveelste herhaling van zetten niet zomaar meer aan. 'Tegen Turkije kreeg Weghorst bijna alle internationals mee in zijn drive en het showen van een leeuwenhart. Alleen daarom verschijnt Oranje in de halve eindstrijd tegen de Engelsen. Dit gevoegd bij de wetenschap dat valse spits Memphis Depay pas loskomt bij aanwezigheid van Weghorst en de optelsom is simpel'.

Behoudende instelling

De journalist begrijpt wel waarom Koeman Weghorst tot nu toe elke keer achter de hand hielt. De bondscoach heeft een behoudende instelling; 'liever slecht beginnen met Weghorst achter de hand dan bij voorbaat het wapen Weghorst uit handen te geven', denkt hij wellicht. Toch doet Koeman er ditmaal goed aan om (vanaf de start) met een breekijzer te opereren, leest het. Het is een strategie die zich volgens Driessen heeft bewezen en dus een kans vanaf de aftrap verdient.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties