Wijnaldum bijt van zich af: 'Die zijn nog steeds hoog, ik kan het belopen bij Oranje'

Sportnieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 19:00
wijnaldum
Georginio Wijnaldum werd in maart tijdens de oefenperiode van Oranje weer opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder speelt momenteel in Saoedi-Arabië voor Al-Ettifaq, nadat hij afgelopen zomer transfervrij was. In een interview met NU.nl beweerd Wijnaldum nog altijd goede data te laten zien in de zandbak. 
'Dat vind ik niet terecht', is Wijnaldum stellig als hem wordt gevraagd naar het feit dat mensen het 'de zandbak' noemen. 'Je kunt niet rustig aan doen in Saoedi-Arabië. Je moet echt wel aan de bak. Kijk naar mijn data, hoeveel meters ik maak. Die zijn nog steeds hoog. Ik kan het belopen bij Oranje.' Wijnaldum kwam in maart in actie tegen Schotland en scoorde direct. In de oefenwedstrijd tegen Canada (6 juni) was de middenvelder minder succesvol. 

Logisch besluit?

Het selecteren van Wijnaldum deed veel stof opwaaien en Koeman kon ook rekenen op veel kritiek. De middenvelder is echter niet naar Duitsland afgereisd om de criticasters de mond te snoeren. 'Ik wil gewoon voetballen. Niet omdat iemand roept dat ik niet zo goed meer ben. Dat heb ik me nooit aangetrokken. Zo zit ik niet in elkaar.' De verwachting is overigens niet dat Wijnaldum in de basis zal starten, hij moet hoogstwaarschijnlijk het verschil vanaf de bank gaan maken. 

Fijne relatie

Wijnaldum vertelt ook over zijn goede band met Koeman. 'Privé is de band goed met Koeman, dat zal altijd zo blijven. Maar dat geeft mij niet de garantie dat ik ga spelen. Dat wil ik ook niet. Sportief moet het professioneel en eerlijk zijn. Het probleem is dat veel mensen het door elkaar halen. Alsof iemand je opstelt omdat je een goede band hebt.' 
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties