Wieffer maakt definitieve overstap naar Premier League voor recordbedrag

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 10:15
wieffer
Mats Wieffer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een contract getekend tot de zomer van 2029 bij Premier League-club Brighton & Hove Albion. De ploeg, waar onder anderen Nederlands elftal doelman Bart Verbruggen onder de lat staat, betaalt 30 miljoen euro aan Feyenoord.
Met zijn keuze voor Brighton gaat Wieffer naar de nummer elf van het afgelopen Premier League-seizoen. In Engeland wordt hij opnieuw teamgenoot van Yankuba Minteh, die afgelopen seizoen door Newcastle United aan Feyenoord werd verhuurd. De Gambiaan is met 35 miljoen euro de duurste aankoop ooit van Brighton. De club heeft nog drie andere Nederlanders onder contract: Joël Veltman, Jean-Paul van Hecke en Verbruggen.
Feyenoord boekt een flinke winst met de verkoop van Wieffer. De middenvelder kwam twee jaar geleden voor 575.000 euro over van Excelsior. In totaal speelde hij 54 Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zes keer scoorde. Wieffer won in zijn tijd bij De Kuip twee prijzen: de landstitel in 2023 en de KNVB-beker in 2024, hoewel hij door een blessure niet kon deelnemen aan de finale. Deze blessure kostte Wieffer ook een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Inmiddels is hij volledig hersteld.

Brighton heeft jongste trainer ooit

Brighton begint het seizoen op 17 augustus met een uitwedstrijd tegen Everton. De club schrijft dan meteen geschiedenis, want de nieuwe trainer Fabian Hürzeler wordt met 31 jaar de jongste trainer ooit in de Premier League. De Duitser volgt de Italiaan Roberto De Zerbi op.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties