Welke Oranje-spelers staan op scherp voor de kwartfinalewedstrijd tegen Turkije?

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 15:45
copyright proshots 25560308
Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond hun kwartfinalewedstrijd tegen Turkije. Als Oranje zich plaatst voor de volgende ronde, wacht een ontmoeting met Engeland of Zwitserland. Bij de ploeg van bondscoach Ronald Koeman staan vier spelers op scherp en missen ze een eventuele halve finale bij een volgende gele kaart.
Tijdens het EK in Duitsland worden spelers voor één wedstrijd geschorst na twee gele kaarten. Alle kaarten zijn geldig tot na de kwartfinales, waarna ze komen te vervallen. Als Nederland weet af te rekenen met Turkije, worden alle uitstaande gele kaarten kwijtgescholden.
Bij Oranje zullen Denzel Dumfries, Donyell Malen, Joey Veerman en Jerdy Schouten voorzichtig moeten zijn. Zij missen een eventuele halve finale tegen Zwitserland of Engeland bij een volgende gele kaart. Voor de kwartfinale tegen Turkije is bij het Nederlands elftal geen enkele speler geschorst. De Turken zullen het moeten doen zonder Orkun Kökcü en Ismail Yüksek, die tegen Oostenrijk (2-1 zege) hun tweede gele kaart van het EK kregen.

Turkije mist sterkhouder Demiral

Ook Merih Demiral moet de ontmoeting met Oranje zaterdagavond missen. De verdediger, die in de achtste finale nog twee doelpunten maakte, is geschorst vanwege een 'wolvengroet' die hij deed bij het vieren van zijn goals. Ook een eventuele halve finale moet de verdediger van Al-Ahli missen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties