Update | Toonaangevende Franse krant weet het nu écht zeker: Mbappé start niet tegen Oranje

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 16:30
copyright proshots 25543641
Al dagen gaat het in de Franse en Nederlandse media over het al dan niet meespelen van Kylian Mbappé in het EK-duel van Frankrijk tegen Nederland. De aanvaller van Real Madrid trainde donderdag mee, maar over zijn inzetbaarheid tegen Oranje valt nog weinig te zeggen. Eén ding is zeker: het gezichtsmasker van Mbappé is door de UEFA afgekeurd.
Mbappé brak maandagavond in het duel met Oostenrijk zijn neus. Een operatie zal waarschijnlijk pas na het EK voetbal volgen. Voor nu is een gezichtsmasker voldoende om de gebroken neus te beschermen. Op de training van donderdag oogde Mbappé onwennig en liet hij meermaals blijken dat de bescherming niet heel lekker zit.
Franse media vroegen zich direct al af of het masker wel toegestaan zou worden door de UEFA. Bij nader onderzoek is dit inderdaad niet het geval. 'Medische uitrusting die op het speelveld wordt gedragen, moet één kleur hebben en mag niet met een team of fabrikant worden geïdentificeerd', valt te lezen in de reglementen van de UEFA. En dus zal er last-minute nog een ander masker gemaakt moeten worden voor de sterspeler.

Koeman volgt situatie rondom Mbappé niet

In het kamp van het Nederlands elftal is de gebroken neus van Mbappé niet veel ter sprake gekomen. Bondscoach Ronald Koeman zei er het volgende over. 'We hebben maandag gezamenlijk gekeken. Ik heb het nieuws rond Mbappé verder totaal niet gevolgd. Ik ga niet mee in dat de een roept dat hij speelt en de ander zegt van niet. We krijgen morgen anderhalf uur voor de wedstrijd de opstelling en dan zien we het wel', klinkt het nuchtere oordeel van Koeman tegenover de NOS.

Update: 'Mbappé start op de bank'

Update | vrijdag 21-6, 16:30u: L'Équipe meldde eerder deze week al dat Mbappé tegen het Nederlands elftal zeker niet zou spelen, maar daarna volgden er dus signalen dat dat zo zeker nog niet was. Op vrijdagmiddag komt de krant met een nieuwe ontkennende update: de Franse sterspeler zou nu toch echt met zeker op de bank beginnen. Marcus Thuram wordt door het ontbreken van Mbappé in de spits verwacht.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties