Weghorst laat zich uit over mogelijke toekomst bij Ajax: 'Er spelen altijd dingen'

Sportnieuws
zondag, 23 juni 2024 om 20:45
copyright proshots 25507481
Wout Weghorst gaat naar alle waarschijnlijkheid deze zomer een transfer maken. De spits werd al in verband gebracht met onder meer FC Twente en Ajax. Tijdens een persmoment met het Nederlands elftal is Weghorst ingegaan op de geruchten. De spits erkende dat er momenteel dingen spelen, maar liet geen namen van clubs vallen.
Ajax is bezig met het herstructureren van de selectie en ziet in Weghorst een ideale aanwinst. De spits moet zowel op als buiten het veld voor een kwaliteitsimpuls zorgen. Op de vraag of hij al bezig is met een transfer, was Weghorst stellig: 'Tuurlijk ben je met de toekomst bezig en tuurlijk zijn er dingen die spelen, maar dat is wel op de achtergrond,' aldus de spits van Burnley.
Voor Weghorst, die met een late winnende treffer een heldenrol vertolkte tegen Polen, geldt nu maar één ding: 'De laatste maanden heb ik alles gedaan om in topvorm te zijn en om volledig gefocust te zijn op dit EK. Dan zou het wel gek zijn als ik met allerlei andere dingen bezig ben. Ik houd mijn focus vol op het toernooi. Daarna ben ik ervan overtuigd dat er iets heel moois komt.'

Weghorst voelt een basisplek dichterbij komen

Op dat EK heeft hij het gevoel dat hij steeds dichter bij een basisplek zit. 'Zoals de eerste wedstrijd is verlopen, was heel mooi. Daar haal je voldoening uit. Ik wil heel graag belangrijk zijn,' vertelde hij. 'Ik heb het gevoel dat het dichterbij komt. Ik denk dat ik kwaliteiten heb om dit Nederlands elftal beter te maken. Uiteindelijk hoop ik dat ik dat zo vaak mogelijk kan laten zien. Het is logisch dat je in de basis wilt staan en je doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen,' aldus de 31-jarige aanvaller.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties