Wanneer speelt Nederland de halve finale op het EK 2024 tegen Engeland?

Sportnieuws
maandag, 08 juli 2024 om 9:30
copyright proshots 25699377
Het Nederlands elftal staat voor het eerst sinds twintig jaar weer in de halve finales van het EK voetbal. Zaterdagavond werd Turkije na een bloedstollend gevecht met 2-1 verslagen. In die halve eindstrijd wacht woensdag om 21.00u Engeland. De andere finalist komt voort uit de clash tussen Spanje en Frankrijk.
Na wedstrijden in Hamburg, Leipzig, Berlijn, München en wederom Berlijn wacht Oranje woensdag het treffen met Engeland in Dortmund. Dicht bij de Nederlandse grens en dus zal de invasie van in het oranje gestoken supporters nog groter zijn dan de voorbije drie weken. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treft met Engeland een ploeg die niet heel veel indruk heeft gemaakt in Duitsland, maar zich toch knap bij de laatste vier heeft geschaard.
Engeland was zaterdag na strafschoppen te sterk voor Zwitserland, nadat het na 120 minuten voetballen 1-1 stond. In de poulefase hadden de Engelsen het moeilijk. Van Servië werd er nipt met 1-0 gewonnen, terwijl er tegen Denemarken en Slovenië niet gewonnen werd. In de achtste finales ontsnapte de ploeg van bondscoach Gareth Southgate dankzij een treffer van Jude Bellingham in de 95e minuut tegen Slowakije.

Halve finales EK 2024

WedstrijdUitslag
Dinsdag 9 juli, München
21.00u Spanje-Frankrijk
Woensdag 10 juli, Dortmund
21.00u Nederland-Engeland

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties