Hoe laat speelt Nederland vanavond tegen Gibraltar en waar kun je live kijken?

Hoe laat speelt Nederland vanavond tegen Gibraltar en waar kun je live kijken?

Het EK Voetbal 2024 is een feit voor het Nederlands Elftal, dat na de overwinning op Ierland (1-0) zeker is van plaatsing. Ter afsluiting van de huidige interlandperiode speelt Oranje vanavond nog tegen Gibraltar. Wanneer vindt deze wedstrijd precies plaats, en waar kun je hem live kijken?

Eerste plek in de poule

Er staat vanavond op papier niets meer op het spel voor Oranje. Voor bondscoach Ronald Koeman gaat het vanavond echter niet alleen om de drie punten, maar ook om goed spel, doelpunten, het uitproberen van (mogelijk) meer structurele Oranje-krachten en het voorkomen van blessures.

Dallinga kan mogelijk debuteren

Op dinsdag 14 november gaf Ronald Koeman een eerste persconferentie in aanloop naar het tweeluik, en daarin ging hij onder andere in op de keepersdiscussie en zijn uitspraken over Brian Brobbey. Brobbey en Ajax-teamgenoot Steven Bergwijn meldden zich de dag daarvoor bij de bondscoach af. Koeman gaf daarbij aan dat het tweetal 'overbelast' is, en zaterdag niet fit genoeg zou zijn geweest om tegen Ierland het verschil te maken. De opgeroepen vervanger is een potentiële debutant: Thijs Dallinga doet het uitstekend bij het Franse Toulouse en scoorde afgelopen donderdag nog in het met 3-2 gewonnen duel tegen Liverpool. Gisteren liet Koeman op een volgende persconferentie weten dat 'debutanten een mogelijkheid zijn' als het op de opstelling aankomt.

Wanneer speelt Oranje?

Het wedstrijdschema van het Nederlands elftal ziet er als volgt uit:

Dinsdag 21 november

20.45 Gibraltar - Nederland (Estadio Algarva, Faro)

De uitwedstrijd tegen Gibraltar vindt in Portugal plaats omdat Gibraltar niet langer toestemming van de UEFA heeft om te voetballen in het eigen Victoria Stadion. Het dwergstaatje heeft de verlichting niet op orde en de stadioncapaciteit is volgens de regels van de bond te beperkt.

Waar kun je de wedstrijden live kijken?

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn deze EK-kwalificatie te volgen geweest bij de NOS, en het laatste tweeluik is daar geen uitzondering op. Op zaterdag begint de voorbeschouwing op Nederland-Ierland om 20.27u op NPO 1. Drie dagen later, op de 21e, wordt de wedstrijd uitgezonden op NPO 3. De uitzending begint een aantal minuten eerder, om 20.20u.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties