Voormalig Duits international pleit voor Van Gaal als bondscoach: 'Hebben ervaring nodig'

Voormalig Duits international pleit voor Van Gaal als bondscoach: 'Hebben ervaring nodig'

Michael Ballack heeft zijn steun uitgesproken voor Louis van Gaal als de potentiële nieuwe bondscoach van het Duitse nationale voetbalteam. De voormalige middenvelder, die 98 keer het shirt van 'die Mannschaft' heeft gedragen, beschouwt de Nederlander als de meest geschikte kandidaat om Hansi Flick op te volgen, die onlangs werd ontslagen. Julian Nagelsmann, een andere belangrijke kandidaat voor de positie, schijnt enige twijfels te hebben over de functie bij het nationale team.

Wat Ballack betreft, heeft Louis van Gaal duidelijk de voorkeur. "Ik zou kiezen voor een ervaren persoon, en Van Gaal is een uitstekende coach," verklaarde de voormalige middenvelder, die onder andere voor Bayern München en Chelsea heeft gespeeld in een gesprek met Kicker. "Hij is zeker geen gemakkelijke persoonlijkheid, maar dat hoeft niet een probleem te zijn." Ballack is van mening dat het Duitse team een andere benadering nodig heeft dan tijdens de periodes onder Flick en Joachim Löw.

"Van Gaal beschikt over bijna alle benodigde vaardigheden voor deze taak. Hij is iemand die respect afdwingt, heeft een schat aan ervaring en begrijpt het volledige aspect van coaching," voegde de voormalige voetballer eraan toe. "Dat Van Gaal uit Nederland komt, is iets waar we aan zullen moeten wennen." Als Van Gaal wordt aangesteld, zal dit de eerste keer zijn dat een buitenlander de leiding heeft over het nationale team.

Het is niet de eerste keer dat een grote naam in het Duitse voetbal zich uitspreekt ten gunste van Van Gaal. Eerder hebben Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm al campagne gevoerd voor de voormalig Bayern-trainer. Tijdens het WK in Qatar bereikte Van Gaal met zijn team de kwartfinale, waarin ze werden uitgeschakeld door Argentinië. Duitsland slaagde er niet in om verder te komen dan de groepsfase. Als gastland is Duitsland echter al automatisch geplaatst voor het EK van volgend jaar.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties