Voormalig Ajax-talent én Donny van de Beek op weg naar club van Daley Blind

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 12:10
donny van de beek
Gabriël Misehouy gaat een contract tekenen bij Girona, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano op X. Het voormalige Ajax-talent verkiest de Spaanse club, waar oud-Ajacied Daley Blind onder contract staat, boven onder meer het Franse LOSC Lille. Ook oud-Ajacied Donny van de Beek is volgens Romano heel dichtbij een overgang.
Het contract van Misehouy liep deze zomer af bij Ajax. Na lange onderhandelingen tussen het kamp van de jongeling en de clubleiding werd de stekker er uiteindelijk uitgetrokken, want beide partijen kwamen niet tot een akkoord, zoals Ajax Showtime eerder scheef in een reconstructie.

Stroeve onderhandelingen

Misehouy stond in de Ajax' jeugdopleiding te boeken als een heel groot talent. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding en het leek een kwestie voor tijd dat de jongeling zich mocht gaan laten zien in de hoofdmacht, maar het is niet zover gekomen. De stroeve onderhandelingen zetten een streep door de langverwachte doorbraak van Misehouy bij Ajax.
Volgens Voetbal International gaat Misehouy bij Girona een contract tekenen voor vijf seizoenen. De Spaanse club was al langere tijd concreet in de markt voor de handtekening van de middenvelder. 'Vanwege zijn transfervrije status had Misehouy de keuze uit een aantal clubs, waaronder van het Franse Lille', klinkt het.

Lastig vertrekbesluit

Eerder schreef Misehouy dat het een lastig besluit was om te vertrekken bij Ajax. 'Het was een moeilijke beslissing, maar moeilijke beslissingen horen bij het leven', aldus het talent. 'Ik wil alle trainers, spelers en stafleden bedanken die een rol hebben gespeeld in mijn ontwikkeling als speler en persoon. Ik ben dankbaar voor alle mooie herinneringen die ik in al die jaren heb mogen maken. Ik kwam hier als een kleine en vertrok als een jonge man.'

Persoonlijke voorwaarden Van de Beek

Van de Beek, nu nog eigendom van Manchester United, moet er met de Spaanse club nog uitkomen over zijn persoonlijke voorwaarden. Manchester United zal naar verluidt een bedrag ontvangen dat geheel afhankelijk is van variabelen.
Girona zal volgens Voetbal International een vaste transfersom betalen van een half miljoen euro, maar afhankelijk van de wedstrijden die Van de Beek komend seizoen speelt bij de Champions League-deelnemer, zal er een bedrag worden overgemaakt naar Engeland. Romano schrijft dat dit bedrag vier à vijf miljoen euro zal bedragen. Bij het behalen van andere prestaties kan dit nog verder oplopen tot tien à vijftien miljoen euro.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties