Voetbalfans verbijsterd door opmerkelijke uitlating van Marco van Basten: 'Hou er alsjeblieft mee op'

Sportnieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 22:23
copyright proshots 7281535
Marco van Basten heeft met zijn uitspraken in NOS Studio Fussbal de verbazing van vele voetbalkenners gewekt. De analist was na afloop van Engeland tegen Slovenië (0-0) absoluut niet te spreken over het spel wat de EK-favoriet op de mat legde, al zag hij in Cole Palmer wel een lichtpuntje. Van Basten had echter geen flauw idee wie dat was.
'Lichtpuntjes? Nou, je had wel die jonge jongen', doelt Van Basten op Palmer. 'Die kende ik niet. Linkspoot. Dan heb je nog wel zoiets van: die speelt nog een beetje zoals we eigenlijk willen zien. Hij doet nog leuke dingen, valt aan en passeert iemand. Hij is dan nog iemand waarvan je denkt: oké. Foden is natuurlijk ook zo’n type, en Bellingham. Die jongens moeten veel meer mensen uit kunnen spelen, maar het gaat allemaal zo langzaam in die ploeg.'
'Vanuit achter gaat het allemaal zo langzaam, waardoor die aanvallers ook vast komen te staan', zo gaat Van Basten verder. 'Deze wedstrijd is in ieder geval geen reclame voor het voetbal geweest. Maar eigenlijk is deze jongen (Palmer, red.) wel de beste van het veld.'
De uitspraken van Van Basten wekken de hoon van het internet op. Men valt over het feit dat de voormalig topspits geen idee heeft wie Palmer is, ondanks dat de aanvallende middenvelder van Chelsea in 34 wedstrijden in de Premier League betrokken was bij 33 doelpunten. De 22-jarige Palmer eindigde met 22 doelpunten achter Erling Braut Haaland op de topscorerslijst.
De commentaren op Van Basten zijn niet uit de lucht. 'Als je Cole Palmer niet kent als analist kan je beter stoppen' en 'Marco, hou er toch alsjeblieft mee op. Hoe kun je jezelf nog serieus nemen', krijgen tientallen likes. Een gebruiker genaamd BVB-045 denkt op VZ zelfs dat er sprake is van een sociaal experiment: 'Hoevaak kan ik desinteresse in mijn vakgebied tonen, voordat de publieke opinie zich volledig tegen mij keert...'.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Van Basten laat weten zich niet te hebben ingelezen in de ploegen die hij moet analyseren. Bij de start van het EK gaf hij aan zich niet te hebben verdiept in het Nederlands elftal, en zich simpelweg aan te sluiten bij de mening van de overige analisten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties