Vitesse is proflicentie zo goed als kwijt na afhaken Amerikaanse investeerder: 'We blijven strijdbaar'

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 21:30
vitesse
Vitesse verkeert nog steeds in zwaar weer. Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse investeerder zich heeft teruggetrokken, wat hard aankwam bij de Arnhemmers. Hierdoor dreigt de club binnenkort haar proflicentie te verliezen.
Vitesse moest van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB voor maandag 23.59 uur de financiën op orde hebben na jarenlang wanbeleid. De gedegradeerde club moest onder andere een miljoenentekort op de begroting voor volgend seizoen en een schuld van 19 miljoen euro wegwerken. Een dag voor de deadline leek het de goede kant op te gaan voor Vitesse: de club bereikte op hoofdlijnen een akkoord met de Amerikaanse investeerder om de acute geldproblemen op te lossen. In de laatste uren ging het echter alsnog mis: de Amerikaan trok zich terug.
Interim-directeur Edwin Reijntjes reageerde een dag later op het nieuws. 'Zoals vaker bij Vitesse, hebben we ook nu weer te maken met zware hindernissen', zei de crisismanager die in april aantrad. 'Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken, en dan klapt het alsnog.' Volgens Reijntjes is Coley Parry de hoofdoorzaak van de mislukte overname. De Amerikaanse investeerder wilde de schuld van 14,3 miljoen euro aan Parry afkopen, maar deze weigerde volgens de club te schikken. 'Het is frustrerend dat we opnieuw zo afhankelijk zijn van externe factoren', voegde Reijntjes eraan toe.

Vitesse lijkt proflicentie te verliezen

Vitesse heeft door de late afzegging van de Amerikaanse investeerder geen sluitende begroting kunnen overleggen aan de licentiecommissie, erkent de club. Dit betekent dat de proflicentie van Vitesse hoogstwaarschijnlijk wordt ingetrokken. Reijntjes meldt dat Vitesse momenteel 'volle bak' bezig is met alternatieve plannen. Er is nog een Nederlandse koper in beeld, maar het is onduidelijk of hij zonder de Amerikaanse investeerder alle financiële problemen van Vitesse kan oplossen.
Reijntjes blijft strijdbaar ondanks het recente drama. 'Deze prachtige club laten we niet zomaar verloren gaan. Ook als we geen overname tot stand brengen of te maken krijgen met problemen rondom onze licentie, blijven we strijdbaar en grijpen we iedere kans aan.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties