Visma | Lease a Bike slaat toe op de transfermarkt: 'Voormalig Vuelta-winnaar onderweg'

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 12:00
copyright proshots 22636511
Als we het doorgaans betrouwbare HLN mogen geloven, wordt Simon Yates vanaf komend wielerseizoen één van de rondekopmannen van Visma | Lease a Bike. De 31-jarige Brit zou de overstap maken vanuit het Australisch-Saoedische Jayco AlUla, waar Ben O'Connor vanaf komend seizoen de ronderenner van dienst wordt.
Yates heeft zijn pluimen natuurlijk al verdiend in de wielersport. Hij won de Vuelta in 2018 en leek dat jaar na talloze ritzeges ook op weg om de Giro te winnen, maar een inzinking weerhield hem daarvan. In 2021 eindigde hij nog eens op het podium van de Ronde van Italië, terwijl hij afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Tour de France.
Jarenlang reed hij aan de zijde van zijn tweelingbroer Adam bij de voorlopers van Jayco AlUla, maar die besloot het schip eind 2019 al te verlaten. Na twee jaar INEOS Grenadiers rijdt Adam nu voor UAE-Team Emirates, waar hij de laatste man is voor Tadej Pogacar. Afgelopen week won hij op indrukwekkende wijze de Ronde van Zwitserland, maar het leverde hem bijvoorbeeld ook al een derde plek in de Tour van vorig jaar op.

S. Yates op zoek naar ploeg met meerdere ronde-kopmannen

Simon zou volgens HLN dan weer op zoek zijn naar een ploeg waar al meerdere ronde-kopmannen aanwezig zijn, zodat de druk over meerdere schouders verdeeld wordt. De uit Bury afkomstige rasklimmer zou dat ideale plaatje gevonden hebben bij Visma | Lease a Bike, waar hij de rol van schaduwkopman van Jonas Vingegaard kan delen met enkele andere renners.
Transfers in het wielrennen mogen vanaf 1 augustus bevestigd worden, maar Visma | Lease a Bike is wel stevig op weg om opnieuw goede zaken te doen. Ook de komst van Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) en Axel Zingle (Cofidis) lijkt kogeltje rond, terwijl er met Tijmen Graat, Menno Huising, Jorgen Nordhagen en Matthew Brennan ook al vier jongens overkomen vanuit de opleidingsploeg.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties