'Virgil van Dijk presenteert zich als minister-president'

Sportnieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 16:40
virgil van dijk 2
Valentijn Driessen heeft met een kwinkslag gereageerd op het laatste media-optreden van Virgil van Dijk, die op vrijdag met Nathan Aké aanschoof bij een persmoment. De Oranje-aanvoerder kreeg vooral na het optreden tegen Oostenrijk weer de nodige kritiek over zich heen, omdat hij leiderschapskwaliteiten zou ontberen. Volgens de Telegraaf-journalist was daar achter de microfoon in ieder geval weinig van te merken.
'Je ligt wel onder vuur hé', lacht presentator Pim Sedee als Driessens kritiek op de bondscoach (en de kritiek dáárop) ter sprake komt. 'Ja, en dan krijg je ook nog een draai om je oren van Virgil van Dijk', reageert de journalist. De aanvoerder van het Nederlands elftal reageerde vrijdag op een persmoment geagiteerd op een vraag van Driessen; daarbij gaven hij en Nathan Aké aan dat ze diens opmerking over het einde van Joey Veermans interlandcarrière te ver vonden gaan.

Taylor

In het item van Telesport legt Driessen uit dat zijn kritiek bezien moest worden in het kader van Ronald Koemans eerdere beslissingen. Toen Kenneth Taylor onder zijn leiding een keer uiterst slecht speelde en vroeg werd gewisseld (tegen Frankrijk, red.), verdween hij ook uit beeld van de bondscoach.

Minister-president

Driessen beschouwt het verloop van het persmoment, waarbij Koeman (tot zijn afkeuring) afwezig was maar Aké en Van Dijk zich dus wel meldden. 'Van Dijk deed het werkelijk geweldig', blikt de Telegraaf-man terug. Vervolgens, mild spottend: 'Een hele grote gemiste kans voor Geert Wilders. Zoals deze Virgil van Dijk zich presenteert, presenteert hij zich als minister-president'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties