Vingegaard wilde stoppen na horrorval in Ronde van Baskenland: 'Ik dacht dat ik zou sterven'

Sportnieuws
maandag, 08 juli 2024 om 15:21
copyright proshots 25683372
Jonas Vingegaard dacht dat hij na zijn verschrikkelijke val in de afdaling van Ronde van Baskenland het loodje zou leggen, zo vertelt hij op een persmoment tijdens de eerste rustdag van de Tour de France. De renner van Visma | Lease a Bike kwam in een afdaling ten val en werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, waar uiteindelijk bleek dat hij meerdere ribben en zijn sleutelbeen had gebroken.
De Deense kopman van de Nederlandse ploeg dacht na zijn val dat zijn tijd gekomen was. 'Het was zo erg dat ik dacht dat ik zou sterven', zo begint Vingegaard. Dat kwam vooral door de eerste schrik. 'Toen ik daar een tijdje lag, dacht ik: als ik dit overleef, stop ik met wielrennen. En nu zit ik toch weer hier', zo vertelt de winnaar van de afgelopen twee edities van de Ronde van Frankrijk.
Niet alleen Vingegaard zelf dacht dat hij doodging. Zijn familie stond ook doodsangsten uit. 'Mijn familie was er altijd en heeft me zeer ondersteund. Maar het was moeilijk: Trine, mijn vrouw, dacht ook dat ik doodging toen ik daar lag.
Vingegaard was lang uit de roulatie en de Tour de France is zijn eerste koers sinds zijn val. Wel trainde hij al lang op hoogte in Frankrijk. Na negen etappes staat hij derde in het algemeen klassement, tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic in, die ook allebei in de Ronde van Baskenland tegen de vlakte gingen op hetzelfde moment als Vingegaard. Tadej Pogacar staat bovenaan, met een voorsprong van 1 minuut 15 seconden op de titelverdediger
De Deen heeft er alle vertrouwen in dat hij de Tour nog kan winnen. 'Ik word in deze Tour met de dag beter. Ik ben verder dan ik ooit had gedacht. Een vergelijking met vorig jaar kan ik niet maken. We hebben ook pas één bergetappe gehad. Misschien ben ik iets minder. Het is goed dat de Tour tot nu toe relatief makkelijk is geweest.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties