Vingegaard verwacht meer van zijn team na tijdverlies in vierde etappe Tour: 'Geen ondersteuning'

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 20:15
copyright proshots 25660799
Jonas Vingegaard heeft vrede met het tijdverlies dat hij dinsdag heeft opgelopen op zijn grootste concurrent Tadej Pogacar in de Tour de France. De Deense kopman van Team Jumbo-Visma is ervan overtuigd dat zijn kansen nog zullen komen.
Vingegaard staat momenteel derde in het klassement, met een achterstand van vijftig seconden op de geletruidrager Pogacar. Ook moet hij Remco Evenepoel voor zich dulden, die 45 seconden achter Pogacar staat. 'Het is altijd jammer om tijd te verliezen, maar dit was te verwachten,' zei Vingegaard, die aanvankelijk kon volgen op de Col du Galibier, maar uiteindelijk Pogacar moest laten gaan. In de afdaling kon hij het verschil niet meer goedmaken.
'Vooral in het tweede deel van de afdaling,' vervolgde Vingegaard, 'was het minder technisch en daar heeft een zwaardere renner een voordeel. Dat moet ik accepteren.' Vingegaard en Pogacar verschillen ongeveer 8 kilogram in lichaamsgewicht.

Vingegaard verwacht meer van zijn team

Vingegaard is tevreden over de eerste vier dagen van de Tour de France. 'Ik ben ervan overtuigd dat ik de komende weken kan groeien,' zei de tweevoudig Tour-winnaar, die veel verwachtingen heeft van zijn ploeggenoten bij Jumbo-Visma. 'Vandaag miste ik wel wat ondersteuning, maar ik weet wat Wilco (Kelderman) en Matteo (Jorgenson) kunnen. Ze zullen later in de Tour opstaan. We hebben een plan en weten wat te doen. Ik geloof erin, net als de afgelopen twee jaar.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties