Vingegaard rustig onder achterstand in Tour de France: 'Ik verwachtte meer verlies

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 11:45
copyright proshots 25683372
Jonas Vingegaard moet het voorlopig afleggen tegen zijn grote concurrent Tadej Pogacar in de Tour de France. De titelverdediger verloor vrijdag opnieuw tijd ten opzichte van de Sloveen door in de eerste tijdrit 25 seconden langer te doen over het parcours van ruim 25 kilometer. Vingegaard was echter helemaal niet ontevreden en had zelfs een mindere prestatie van zichzelf verwacht.
'Het ging eigenlijk goed. Ik ben blij met mijn tijdrit', zei Vingegaard. 'Om slechts 37 seconden te verliezen op Evenepoel bij een tijdrit die hem goed ligt, is best goed voor mij.' Remco Evenepoel pakte de dagzege in de tijdrit van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin. Pogacar was twaalf seconden langzamer en noteerde de tweede tijd. Daardoor heeft de geletruidrager in het klassement nu een voorsprong van een minuut en vijftien seconden op Vingegaard, die als vierde eindigde.
'Dit voelt niet als een grote klap', zei tweevoudig Tour-winnaar Vingegaard. 'Eerder het tegenovergestelde. Ik had verwacht meer tijd te verliezen. Deze tijdrit ligt Pogacar veel beter, dus ik denk dat dit tijdverlies meevalt. Vorig jaar pakte ik 7,5 minuten in twee etappes. Dus ja, de kracht is er.'

Zeeman verklaart achterstand Vingegaard

Ook sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma maakt zich niet druk over de achterstand van zijn kopman. 'We hebben het vandaag beter gedaan dan gedacht. We dachten meer tijd te verliezen', zei hij. Zeeman noemde het gewichtsverschil tussen Vingegaard en Pogacar als een belangrijke factor. De Deen is zo'n 8 kilogram lichter dan zijn Sloveense rivaal.
'Het is uiteindelijk gewoon natuurkunde. Als je het gewicht van Jonas vergelijkt met dat van Pogacar, levert hij gewoon meer absoluut vermogen dan iemand van 58 kilo. Op vlakke wegen kun je dat nog wat compenseren met aerodynamica, maar daarin verschillen ze niet zoveel. Jonas rijdt wel de snelste klim. En ook op de Galibier verloor hij pas tijd op het moment dat het vlakker werd.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties