[Video] Groot succes voor Overmars en Van Bommel: Antwerp FC pakt landstitel na zinderende laatste wedstrijd

zondag, 04 juni 2023 om 21:23
copyright proshots 21217165
Antwerp FC op onwaarschijnlijke wijze kampioen van België geworden. Toby Alderweireld schoot ’The Great Old’ in de 94e minuut tegen Genk naar de landstitel: 2-2. Doordat Union zich thuis verslikte in Club Brugge (1-3), is Antwerp na 66 jaar weer kampioen van België. Eerder werd ook al de beker gewonnen.
Net als vorige weekeinde was de boodschap voor Van Bommel en de zijnen duidelijk: winnen. Echter, vorige week was dat nog thuis op de Bosuil. En toen ging het tegen een tiental van Union nog mis in de slotfase. Nu, uit bij Genk, moest er gewonnen worden, in de wetenschap dat Union op eigen veld waarschijnlijk Club Brugge wel zou verslaan.
Antwerp kwam echter op achterstand. Toluwalase Emmanuel Arokodare opende vlak voor rust namens Genk de score. Union opende ondertussen zelf de score vlak na rust. Simon Adingra was de doelpuntenmaker. Antwerp in de achtervolging dus.

Kind van de rekening

Een goal van Antwerp-aanvaller Gyrano Kerk in de 58e minuut bracht een ongekende spanning in de Belgische titelstrijd terug. 1-1 bij Genk, Van Bommel had nog één treffer nodig voor de titel. Er viel ook een goal, maar aan de voor hem verkeerde kant. Genk-middenvelder Bryan Heynen scoorde: 2-1 voor Genk.
En dus leek Union naar de titel te gaan, totdat Noa Lang in de slotminuut Brugge naast Union zette. Het bezorgde ineens Genk de landstitel. Een waanzinnig scenario. Op dat moment. Tot Alderweireld in de 94e minuut de bal in de kruising ramde en Antwerpen in vuur en vlam zette: 2-2. En zo was daar de titel voor Van Bommel, en ook voor Marc Overmars, de sportief directeur van Antwerp.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.