VI geeft duidelijkheid over transfer Sosa: 'Verdediger was geen eerste keus van Steijn'

VI geeft duidelijkheid over transfer Sosa: 'Verdediger was geen eerste keus van Steijn'

Arthur Beck, zaakwaarnemer en mede-eigenaar van AKA Global, beweerde dat Maurice Steijn verantwoordelijk was voor het op gang brengen van de Deadline Day-transfer van Borna Sosa naar Ajax. Echter, volgens journalisten Freek Jansen en Tim van Duijn van Voetbal International, is deze bewering onjuist. In een gedetailleerde analyse over de transfer wordt gemeld dat de technische staf eigenlijk nog steeds hoopte op de komst van Nicolás Tagliafico van Olympique Lyon op Deadline Day. Desalniettemin koos technisch directeur Sven Mislintat voor een andere koers. Wel beschouwde Steijn Sosa als een goed alternatief voor Tagliafico.

Voetbal International corrigeert Beck's bewering dat Steijn de transfer van Sosa eigenhandig heeft opgezet en legt uit: "Uit ons onderzoek blijkt dat de werkelijke gang van zaken anders is. De technische staf, met Steijn voorop, stond in de zomer juist achter de komst van Nicolás Tagliafico. Mislintat had echter een andere visie en bracht Borna Sosa herhaaldelijk ter sprake, omdat hij hem kende van zijn tijd bij VfB Stuttgart." Dit leidde tot moeilijke momenten op Deadline Day.

"Op de laatste dag van de transferperiode benadrukte Steijn nogmaals zijn voorkeur voor Tagliafico. Maar de technisch directeur weigerde hierin mee te gaan," aldus VI. "Uiteindelijk accepteerde de trainer de komst van de Kroatische international Sosa als alternatief, omdat hij hem als een goede speler beschouwde." Mislintat en Beck voltooiden vervolgens de transfer, waarbij Ajax in totaal zo’n 8 miljoen euro betaalde aan Stuttgart voor de diensten van Sosa.

ICM Stellar Sports, het voormalige management van Sosa, heeft echter twijfels geuit over de gang van zaken rondom de transfer. Ze weerleggen de uitspraken van Beck en werpen een licht op de situatie. Volgens hen maakte Mislintat al halverwege augustus zijn interesse in Sosa aan de Kroaat bekend. Hij vroeg om dit geheim te houden, aangezien ze van plan waren om hem pas in de laatste twee dagen van de transferperiode te halen. Een eerdere overgang was geen optie en de deal moest via Beck lopen. VfB Stuttgart was hier verbaasd over en er waren zelfs geruchten dat Beck namens Ajax onderhandelde, wat verdere vragen oproept.

Volgens Voetbal International zijn verschillende aspecten van dit onderzoek naar Mislintat van groot belang. Als deze geluiden kloppen, rijst de belangrijke vraag of financieel directeur Susan Lenderink en de Raad van Commissarissen hiervan op de hoogte waren. In dat geval zou de zaakwaarnemer van Global zowel als tussenpersoon namens Ajax fungeren als belangenbehartiger van de speler om het contract rond te krijgen, wat serieuze vragen oproept. Het voetbalblad merkt op dat er in Duitsland al langer twijfels bestaan over het handelen van Mislintat en dat hij vaak twee makelaars bij transfers betrok: Marco Liechtsteiner en de veelbesproken Arthur Beck.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties