VI én AD verwachten Wijnaldum en Frimpong in de basis tegen Frankrijk

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 13:32
wijnaldum
Georginio Wijnaldum lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats tegen Frankrijk, zo verwachten het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Het opstellen van de 94-voudig international zal ten koste gaan van Joey Veerman. Jeremie Frimpong zal als rechtsbuiten starten, waardoor Xavi Simons naar de bank verdwijnt.
Veerman maakte een fletse indruk tegen Polen (1-2 winst voor Nederland, red.) en lijkt het daardoor af te moeten leggen tegen Wijnaldum. De 33-jarige Rotterdammer maakte eveneens geen goede beurt, maar kan bogen op een bak aan ervaring, waardoor verwacht wordt dat bondscoach Ronald Koeman op hem terug zal grijpen.
De verdediging en keeper zijn nog exact hetzelfde als tegen Polen, terwijl het inbrengen van Wijnaldum betekent dat Tijjani Reijnders een linie zakt, naar de 'nummer acht positie'. Wijnaldum zal dan op '10' komen te spelen.
In de voorhoede behouden Cody Gakpo en Memphis Depay hun basisplaats, terwijl de tegenvallende Simons eindelijk zijn krediet heeft verspeeld. Hij wordt volgens het AD en VI vervangen voor Frimpong, die als rechtsbuiten gaat spelen. Dat is een opvallende voorspelling, daar Frimpong en Dumfries nog geen enkele keer samengespeeld hebben en zij op papier dezelfde soort spelers zijn, waardoor ze elkaar mogelijk in de weg zullen lopen.
Vermoedelijke opstelling Oranje, volgens het AD en VI: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Wijnaldum; Gakpo, Depay, Frimpong
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties