Verweij en Driessen voorspellen einde interlandcarrière voor Oranje-speler: 'Die zal Koeman niet meer oproepen'

Sportnieuws
zaterdag, 29 juni 2024 om 19:00
copyright proshots 25557301
Mike Verweij en Valentijn Driessen verwachten dat de kans klein is dat Joey Veerman tijdens de volgende interlandperiode wordt opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Dat vertelden de twee journalisten van De Telegraaf in de Kick-off-podcast.
Veerman maakt tot dusver een allesbehalve goede indruk op het EK. Tegen Polen en Frankrijk wist hij niet te imponeren, en tegen Oostenrijk werd hij eerder deze week al na ruim een half uur gewisseld. Bij Kick-off bespraken Driessen en Verweij de toekomst van de middenvelder van PSV in Oranje. 'Veerman blijft er nu natuurlijk bij, want Ronald Koeman gaat hem niet naar huis sturen', doelde Driessen op de EK-selectie van Oranje.
'Koeman heeft Kenneth Taylor eerder ook na een half uur naar de kant gehaald, in de wedstrijd tegen Frankrijk. Die heeft hij daarna nooit meer opgeroepen en gesproken. Hij laat Veerman waarschijnlijk niet links liggen als hij naar Real Madrid gaat, maar die kans acht ik niet heel groot', ging Driessen verder.
'Sowieso vergeet Koeman dingen niet zo snel. Hij heeft hem nu een maand meegemaakt en twee grote kansen gegeven. En hij mocht ook nog invallen tegen Frankrijk. Als je het dan niet waarmaakt, is het meestal einde interlandcarrière onder Koeman. En die blijft nog twee jaar. Dat is ook helemaal niet zo gek: trainers hebben natuurlijk een voorkeur. En straks komen al die jongens terug. Wieffer, Timber, Frenkie de Jong, Marten de Roon misschien zelfs... Dus op zo’n moment ziet Ronald Koeman Joey Veerman niet staan als je hier gewoon niet levert.'

Verweij denkt dat Veerman niet meer wordt opgeroepen

Verweij kan zich wel vinden in de woorden van zijn collega. 'De volgende keer als er interlands komen, dat zal in september zijn, dan heeft Joey Veerman dit EK gespeeld en is hij bij PSV net begonnen. En als er dan anderen beschikbaar zijn gaat Koeman hem echt niet oproepen.'
Veerman speelde tot dusver dertien interlands, waarin hij één keer scoorde. Met de selectie van het Nederlands elftal bereidt hij zich momenteel voor op de achtste finale van het EK tegen Roemenië, komende dinsdagavond.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties