Verstappen schuift niet zomaar aan bij rijdersbriefings: 'Kijk naar het regelboek van tien à vijftien jaar geleden'

Sportnieuws
vrijdag, 05 juli 2024 om 12:15
max verstappen
Max Verstappen is het niet eens met zijn tijdstraf van de Grand Prix van Oostenrijk, maar denkt niet dat er duidelijke richtlijnen nodig zijn. Lando Norris suggereerde tijdens de persconferentie op donderdag dat er wellicht duidelijkere grenzen nodig zijn betreffende bepaalde regels, maar Verstappen denkt dat het dingen alleen maar ingewikkelder zal maken. Het regelboek is naar zijn idee al dik genoeg.
Op donderdag in Silverstone ging het voornamelijk over de clash tussen Verstappen en Norris in Oostenrijk. De coureurs verklaarden dat ze het op maandag na de race al hadden bijgelegd en dat ze focus verleggen naar het volgende gevecht op de baan. Veel analisten en journalisten hebben hun meningen en analyses gedeeld betreffende wie er fout zat tijdens het incident, of Verstappen die tiensecondenstraf verdiende, hoe het zat met bewegen in de remzone, en hoe het zat met de track limits.

Regelboek dijt uit

Norris vond dat het moest worden verduidelijkt voor zowel de rijders op de baan en kijkers thuis. Verstappen ziet dat echter niet zitten. 'Ik denk dat we al veel te veel regels hebben', wordt hij geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Nog meer regels zal het in mijn optiek alleen maar ingewikkelder maken.' De drievoudig wereldkampioen sluit zich aan bij de mening van Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko. 'Kijk naar het regelboek van tien à vijftien jaar geleden en wat het nu is. Het wordt steeds dikker, maar misschien is dat de wereld waarin we leven.'

Rijdersbriefings

Tijdens de rijdersbriefing heeft Verstappen een mogelijkheid om het onderwerp aan te kaarten, maar hij is dat niet van plan. 'De meeste rijders willen niet al te lang bij zo'n vergadering zitten', lacht Verstappen. 'Vaak als je denkt dat het een heel lange meeting gaat worden, blijkt dat niet zo te zijn, en dat ook omgekeerd. Maar nee, ik ben niet van plan het aan te kaarten. Er gebeuren veel ergere dingen betreffende bewegen in de remzone of geen ruimte laten voor een ander dan tijdens het moment in Oostenrijk', besluit Verstappen.

Race-incident van zondag

Wat voor hem telde, was dat zijn relatie met Norris in orde was. De twee kunnen het ook naast de baan goed met elkaar vinden, en Verstappen had het jammer gevonden als dat opeens niet meer zo zou zijn na het moment in Oostenrijk. Norris wil echter nog wel wat dingen aanwijzen tijdens de rijdersbriefing. 'Ik kreeg een tijdstraf voor een inhaalpoging die niet helemaal goed ging. In het begin had ik het niet eens door dat ik die vijf seconden nog moest inlossen voordat we officieel uitvielen', zegt de Brit.

Reactie Norris

Norris kleurde een aantal keren buiten de lijntjes in het gevecht met Verstappen en daarvoor kreeg hij een straf. 'Ik vind die straf vrij stom. Ik probeerde in te halen, blokkeerde een band en ging van de baan en moest zelfs die gele kerbs ontwijken. Ik heb meteen de positie teruggeven en ook nog 1,5 seconde verloren', legt Norris uit. 'Ik heb er geen enkel voordeel uit kunnen halen en zelfs tijd erdoor verloren. Als je wilt dat we niet meer racen, dat ik niet meer probeer in te halen, dan kan je deze regels prima hanteren', is hij van mening.
Verstappen snapt wat Norris bedoelt, al wil hij daar niet te veel over kwijt. 'Het is aan de stewards om te oordelen, maar dat is wellicht wat vreemd', erkent de Nederlander. 'Er zit een belangrijk verschil tussen van de baan gaan en er een voordeel uit halen of een actie verkeerd inschatten en daar sowieso al voor gestraft worden', gaat Norris verder. 'Ik hoop dat ze de regel snel rechtzetten, want zoals het nu gaat vind ik het een stomme regel', sluit de Brit af.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties